VAN MORRISON GEEFT CONCERT IN AMSTERDAM, voorprogramma: Daniel Lohues

12-08-2008 @ 12:14

Op vrijdag 10 oktober geeft Van Morrison een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
In november vorig jaar gaf de levende legende nog een uitverkocht concert in ons land. En dit najaar is de populaire zanger weer terug voor een concert in de Heineken Music Hall. De wereldberoemde Ier wordt terecht beschouwd als één van de grootste singer/songwriters van deze tijd. Gedurende zijn carrière heeft Van Morrison zich laten inspireren door een groot aantal muziekgenres en is daarom niet gemakkelijk in één hokje te stoppen. Blues, jazz, folk, rock, R&B, gospel: Van Morrison draait zijn hand er niet voor om.
De in 1945 in het Noord-Ierse Belfast geboren George Ivan Morrison begon na het succes met de groep Them, waarmee hij de wereldhit 'Gloria' scoorde, in 1967 aan zijn solocarrière. Succesvol was hij met nummers als 'Brown-Eyed Girl', dat begin jaren negentig nog gebruikt werd voor de film 'Sleeping With The Enemy', 'Bright Side Of The Road' en het melancholieke 'Have I Told You Lately (That I Love You)'.
Dit voorjaar verscheen zijn nieuwste album, ‘Keep It Simple’, een album met veel verschillende invloeden maar met de karakteristieke Van Morrison sound. Voor het eerst sinds jaren schreef Van Morrison alle songs speciaal voor een album.
In het voorprogramma staat de troubadour Daniël Lohues, die dit voorjaar zijn uiterst succesvolle theatertour afsloot en het gelijknamige album ‘Allennig II’ uitbracht. Het album van de singer/songwriter bevat een greep uit de liedjes die soms bladzijdes lijken uit een dagboek. Sfeertekening van zijn plattelandsjeugd wisselen zich af met bespiegelingen van het heden, waarbij ook De Liefde -die het verschil maakt tussen wereld en planeet- op typisch Lohuesiaanse wijze wordt bezongen.
VAN MORRISON & support act Daniël Lohues
Vrijdag 10 oktober 2008
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 49, € 59, € 65, € 98 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur