Entertainment Retail Group neemt groothandel ECB +Movies & More over

11-07-2008 @ 11:18

Entertainment Retail Group verstevigt marktpositie als entertainmentspecialist in de Benelux

Ruim twee jaar na de overname van Videoland neemt Entertainment Retail Group nu ook groothandel Entertainment Club Benelux en Movies & More over.
Vanaf 14 juli zullen alle 150 vestigingen geleverd worden door het hoofdkantoor van Entertainment Retail Group. Roel Maas, Nanno van Blijderveen en Ludwig Bruins van Entertainment Club Benelux treden bij het  bedrijf uit Son in dienst.
Vorig jaar werd Movie MAX, onderdeel van Entertainment Retail Group, uitgeroepen tot snelst groeiende franchiseformule van Nederland. Na de overname is Entertainment Retail Group, tevens eigenaar van de formules Videoland, Movie MAX en Hollywood Factory, hofleverancier van meer dan 600 winkels in de Benelux. Bovendien is Entertainment Retail Group hierdoor ook eigenaar van Movies & More, onderdeel van Entertainment Club Benelux.

Groei in retail
"De overname is een logische stap in het nog jonge ‘leven’ van ons bedrijf, we willen nog steeds groeien”, zegt Ruud Bakker, CEO van Entertainment Retail Group. “Momenteel maken we een forse groei in retail door. Het omzetaandeel van productgroepen als games en koop-dvd is dit jaar flink gestegen en blijft stijgen. Met deze overname blijkt dat ook nog steeds een groei in outlets mogelijk is. Ons hoofdkantoor is er klaar voor. We hebben de laatste maanden een professionaliseringsslag gemaakt op meerdere gebieden. Nu zitten de juiste mensen bij ons op de juiste plek.” Met de overname presenteert Entertainment Retail Group bovendien haar nieuwe logo. “Dat logo staat voor de nieuwe start die we nu maken.

Klaar voor de toekomst
Bakker is niet bang dat Entertainment Retail Group de werkdruk niet aankan die deze forse stijging van het aantal klanten met zich mee zal brengen. “Natuurlijk zijn we achter de schermen al enige tijd bezig met deze stap. We zijn er helemaal klaar voor. Al onze klanten krijgen nog steeds voldoende aandacht. Bovendien zullen we ons serviceniveau binnenkort nog verder laten stijgen, onder andere door een enorme uitbreiding van onze retailcatalogus en meerdaagse leveringen per week.

VOD
Ook op het gebied van VOD (video on demand) timmert Entertainment Retail Group momenteel hard aan de weg. “Belangrijk is dat we een contract hebben gesloten met KPN voor de exploitatie van een gezamenlijk Video on Demand-aanbod op Interactieve TV van KPN. Naast  www.videolandondemand.com en www.moviemaxonline.eu zetten wij ons nog flink in om nog meer van dit soort contracten binnen te halen. Hoewel we ons ook op de (digitale) toekomst richten, bewijst het aantrekken van de winkels van Entertainment Club Benelux dat wij nog steeds ook het volledige vertrouwen hebben in fysieke winkels.

Over Entertainment Retail Group
Entertainment Retail Group is de grootste aanbieder van rental- en retailproducten op entertainmentgebied. Naast de retailformules Videoland, Movie MAX en Hollywood Factory, is Entertainment Retail Group de belangrijkste entertainmentgroothandel in de Benelux.
website: http://www.e-r-g.eu/company