WEEZER: meer dan 'Pork & beans'

30-06-2008 @ 21:46

DE Amerikaanse rockband Weezer komt uit Los Angeles, en ontstond volgens de overleving op Valentijnsdag 1993. Werd opgericht door zanger / gitarist / componist Rivers Cuomo.
Op het debuutalbum Weezer (1994), waarnaar -in verband met het gelijknamige album uit 2001- ook verwezen wordt als 'the blue album', laat de band vrolijke popdeuntjes horen. Het nummer Buddy Holly wordt in 1995 zelfs een hit, hoewel de leuke videoclip bij het nummer ook bijdraagt aan het succes. Deze videoclip is ook ooit bij het besturingssysteem Windows 95 van Microsoft bijgeleverd.
Het album Pinkerton (1996) is een wat serieuzer album. Ondanks goede kritieken wordt het album een commerciële flop. Door dat album, en de negatieve nasleep, staat de band op het punt zichzelf op te heffen.
Maar tot eenieders verrassing is er in 2001 ineens weer een album: Weezer, ditmaal met een groen hoesje, dus 'the green edition'. En niet alleen qua naam lijkt dit album op het debuut; Weezer lijkt de goede weg weer helemaal terug te hebben gevonden. En wederom scoort de band hitjes, met Hash Pipe en Island In The Sun.
Na het groene album gaat Weezer direct weer op tour, en komt vervolgens gelijk met het album Maladroit (2002). Dit album is echter niets meer dan een logisch vervolg, en doet weinig stof opwaaien.
In 2005 verschijnt het album "Make Believe". In juni jl. verscheen het album "Weezer -the red album-", een duidelijk vervolg op de eerdere edities van The Blue Album en The Green Album.
Op dit album weer een regelrecht (radio)hit, nl. "Pork and beans", vooral in Amerika scoort deze single goed en gaat de grootste hit van de band tot nu toe worden.