Nieuwe single Rowwen Hèze: 'Nar Boave'

25-06-2008 @ 12:29

De Limburgse formatie Rowwen Hèze komt met een nieuwe single met een opvallend thema: wielrennen. Vorig jaar werd Rowwen Hèze afgetekend Tourartiest Aller Tijden en het leek daarom niet meer dan logisch dat deze benoeming tot een echte Radio Tour de France plaat zou leiden: 'Nar Boave' (Naar Boven).
Zanger Jack Poels over de nieuwe single: "Als band waren we erg gevleid door het eerbetoon van de Radio Tour de France luisteraars en zijn daarom meteen aan de slag gegaan met een nieuw liedje voor deze luisteraars. Het nummer gaat over het steeds maar weer boven jezelf uitstijgen; hoge bergen, hogere doelen, steeds maar weer die grenzen verleggen. In gedachten speelden de Polygoon beelden van Tourwinnaar Jan Janssen uit 1968 door mijn hoofd, een eigenzinnige, noeste harde werker die tegen de elementen in z'n weg naar boven baant. En tja, dan is de link naar Rowwen Hèze snel gelegd."
De single is in samenwerking met Len Doens van Radio Tour de France (Radio 1) opgenomen en werd geproduceerd door Rob van Donselaar. 'Nar Boave' is vanaf 5 juli te verkrijgen bij de platenzaken en te downloaden via diverse platforms waaronder I-tunes.
Rowwen Hèze is op de startdag van de vijfennegentigste Tour de France te gast in de studio van Radio Tour de France om het nieuwe nummer live te spelen en op 24 juli bij een etappe in Frankrijk.