SLIPNOT KONDIGT VIERDE ALBUM AAN

23-06-2008 @ 22:13

De Grammy Award winnende hardrockmachine Slipnot uit Des Moines (Iowa) is terug. De band zal hun 4e album "All Hope is Gone" op 26 augustus uitbrengen op Roadrunner Records. Het album is in de lente van 2008 opgenomen in Iowa en is geproduceerd door de band en Dave Fortman.
“De negen” zullen deze zomer druk bezig zijn met het overrompelen van de grote arena’s in Noord-Amerika tijdens het eerste jaarlijkse Rock Star Energy Mayhem Festival. Gezien het de eerste tour in drie jaar tijd is voor de band zal het legioen van Slipknot fans, met de liefkozende naam ‘maggots’, zeker hun opwachting maken.
All Hope is Gone is meer dan alleen een nieuw album, het is een statement. Zanger Corey Taylor legt uit: "Every album we have made is a statement about that space in time. I think this era is the most mature, most beautiful and the most powerful. We have made an album that will show the road behind, the road ahead, and where we are as men. I think it's the best thing I've ever made. And I challenge anyone to prove me wrong."
Het nieuwe album mixt elementen van Vol 3: (The Subliminal Verses) uit 2004 en Iowa uit 2001, maar wel met een nieuw perspectief en frisheid en diepte die alleen in drie jaar tijd ontstaan kan zijn. De eerste single “Psychosocial” zal 30 juni aan radiostations geleverd worden en op 1 juli digitaal beschikbaar zijn. De complete tracklisting zal binnenkort aangekondigd worden.
Slipknot is het altijd evoluerende geluid in de harde rockmuziek. Ze zijn de pioniers van een alternatieve metalscene, waarbij harde gitaarriffs en donderende percussie drums gecombineerd worden met zang die naadloos veranderd van bruut naar melodieus.
De band dit najaar ook een grote Europese tour ondernemen en zal op donderdag 20 november samen met o.a. Machine Head en Children of Bodom te zien zijn in de Heineken Music Hall te Amsterdam.
(roadrunner)