Within Temptation kondigt nieuwe -2-DVD aan

23-06-2008 @ 22:09

Rockliefhebbers kunnen op 22 september hun hart ophalen wanneer Within Temptation een dubbel-DVD uitbrengt van één van hun spectaculairste shows tot nu: Black Symphony, een uniek concert in het Rotterdamse Ahoy.
Het concert, dat maanden van tevoren was uitverkocht, zag Within Temptation optreden met het 60-koppige Metropole Orkest, aangevuld met een koor en special guests als Keith Caputo, Anneke van Giersbergen en George Oosthoek. Een videoscherm van 400m2, vuurwerkeffecten, steltlopers, kledingwissels, en een spectaculaire lichtshow maakten deze show tot één van de meest bijzondere muziekevenementen dit jaar. Het gerenommeerde Britse muziekblad "Kerrang! Magazine" gaf de show zelfs de hoogste waardering mogelijk en omschreef het als "the greatest show on earth".
Naast het concert in Rotterdam zal de DVD veel bonusmateriaal bevatten, waaronder videoclips en backstage beelden. Hoewel de volledige inhoud later bekend gemaakt zal worden, is de kans groot dat de het ook beelden zal bevatten van het concert van Within Temptation in het Beursgebouw te Eindhoven in 2007.
Black Symphony zal tevens worden uitgebracht op dubbel-CD en Blu-Ray disc. Het concert is zowel op video- als op audiogebied in de hoogst mogelijke kwaliteit opgenomen door o.a. 14 HD camera's, wat ervoor zorgt dat het beluisteren en bekijken een unieke ervaring is. De kwaliteiten van zowel de symphonische rock van Within Temptation en het bombastische geluid van het Metropole Orkest zijn perfect gemixt en zullen elke rockliefhebber aanspreken. Within Temptation is deze zomer wederom op alle belangrijke festivals in Europa te vinden, waaronder Pukkelpop (B), Beatstad (NL) en Rock En France (F). Verder zal de band Iron Maiden supporten tijdens hun shows in Assen en het Londense Twickenham Stadium, één van de grootste stadions van Engeland. De band zal tevens voor het eerst optreden in Israël, Ukraïne en Griekenland, waarna het jaar afgesloten zal worden met een deels al uitverkochte theatertour in Nederland en België.
(sony bmg)