Ontmoet R.E.M. zanger Michael Stipe in American Book Center Amsterdam

10-06-2008 @ 12:45

Signeersessie op 1 juli: HELLO! Fotoboek met unieke en intieme foto’s van R.E.M. en andere wereldsterren door de lens van David Belisle.
Michael Stipe en fotograaf David Belisle hebben het American Book Center op het SPUI in Amsterdam uitgekozen om de publicatie hun prachtige fotoboek HELLO. Ze willen hier hun fans ontmoeten en boeken persoonlijke signeren.
Deze publicatie valt gelijktijdig met de wereldtour en de release van het nieuwe album van R.E.M. "Accelerate". HELLO laat de bandleden en andere artiesten voor de eerste keer zien in unieke en intieme momenten op het podium maar ook daarbuiten.

Wij zijn de enige boekwinkel in Nederland, waar Michael Stipe zelf zijn boeken komt signeren”, zegt Rick Lightstone, PR-Directeur van het American Book Center vol trots. “De band heeft een nieuw album uitgebracht en geeft een dag na de signeersessie een concert, dus dit wordt een groot evenement”. We nodigen iedereen uit die dit boek als eerste wil hebben en bovendien gesigneerd door de artiest zelf. Reserveren kan op www.abc.nl . De eerste 100 aanmeldingen zullen Michael Stipe en David Belisle persoonlijk kunnen ontmoeten.
David Belisle heeft de afgelopen zeven jaar met R.E.M. meegereisd. In HELLO zijn niet alleen concerten, opnames en video sessies op dynamische manier vastgelegd. Ook worden zeer intieme momenten van de bandleden en hun beste vrienden in hun persoonlijke leven getoond.
Michael Stipe schrijft in zijn introductie: ”… wat David heeft vastgelegd laat zien wat het betekent om de wereld over te reizen met een tour zoals die van ons, een blik in die wereld vanuit dat perspectief; inzicht in R.E.M. en wie wij echt zijn.” Deze opmerkelijke collectie van intieme en overtuigende foto’s geeft ook een impressie van andere wereldsterren, zoals Bruce Springsteen, Michael Moore, Neil Young, Patti Smith, Thom York (Radiohead), the Dixi Chicks en andere artiesten zoals je die niet eerder hebt kunnen zien.
De 175 kleur en zwart-wit foto’s in het boek zijn begeleid door handgeschreven aantekeningen van de band en een introductie van Michael Stipe.

Over de auteurs:
Fotograaf David Belisle (www.davidbelisle.com) woont in Seattle. Hij heeft gewerkt met R.E.M. en veel andere wereldsterren. Hij was lange tijd documentaire maker en persoonlijke assistent van Michael Stipe.

Michael Stipe is bekend als zanger, fotograaf, film producent en activist. Hij woont in Athens, Georgia en New York City
R.E.M. (www.remhq.com) is opgericht in 1980 in Athens, Georgia, door Peter Buck, Mike Mills, en Michael Stipe. Door Rolling Stone uitgeroepen tot “ America’s best Rock and Roll Band”, heeft R.E.M. een razende ontwikkeling doorgemaakt van “Cult College Radio” status tot meer dan 70 miljoen wereldwijd verkochte albums. De band is 2007 opgenomen in de Rock’n Roll Hall of Fame.

Over het boek:
De publicatie van R.E.M.: HELLO valt samen met de release van R.E.M.’s 14de album, “ACCELERATE”. R.E.M. is nu op wereldtour en geeft op 2 juli 2008 een concert in het Westerpark in Amsterdam.

Signeersessie HELLO in het American Book Center 1 juli 2008, 15.30 - 17.30
Schrijf je nu in op www.abc.nl

HELLO
ISBN: 9780811865104 (US edition)
David Belisle|Michael Stipe
Chronicle Books
publication date: 06/2008
EUR 32.99 EUR 24.99