Muzikanten kiezen de Beste Muzikanten

11-03-2003 @ 23:13

Wie is de beste gitarist, bassist, drummer, zanger, toetsenist of DJ en wat is het beste podium van Nederland? Oftewel, wie wint er dit jaar een Duiveltje? Het Nationaal Pop Instituut organiseert dit jaar voor het eerst de muzikantenpoll Popinstituut Duiveltjes.

Niet zo maar een wedstrijd, maar een zeer prestigieuze. De beste muzikanten van het afgelopen jaar worden namelijk door collega's gekozen. Begin dit jaar hebben ruim drieduizend (semi-)professionele muzikanten een stemformulier gekregen. Gevraagd werd wie zij de beste gitarist, bassist, drummer, zanger, toetsenist, DJ en wat zij het beste podium van Nederland vinden. Inmiddels zijn de stemmen geteld. Vrijdag 21 maart worden tijdens het FRETaLive@013 festival in 013 in Tilburg de winnaars bekend gemaakt.

Zij krijgen dan uit handen van presentator Bob Fosko een Duiveltje uitgereikt, een speciaal door Peter te Bos ontworpen trofee. Radio 3FM doet hier live verslag van. De Duiveltjes zijn een verwijzing naar de legende rondom bluesgitarist Robbert Johnson, die op de 'crossroads' zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd. De uitreiking van de Duiveltjes zal een jaarlijks terugkerend evenement worden. Wat deze prijs uniek maakt, is dat niet - zoals bij veel andere verkiezingen - een jury of het publiek de keuze maakt, maar de muzikanten zelf.