coldplay geeft dit najaar een concert in ahoy rotterdam

28-05-2008 @ 21:38

Coldplay heeft data bekendgemaakt van hun nieuwe Europese tour. Hieronder valt ook het concert dat Coldplay zal geven in Ahoy in Rotterdam op donderdag 2 oktober 2008. De band gaat op tournee naar aanleiding van hun nieuwe album ‘Viva La Vida’, dat in Nederland op 13 juni aanstaande wordt uitgebracht. 
De tour start op 1 september in Straatsburg in Frankrijk en doet daarna onder meer nog Duitsland, Spanje, Scandinavië, Hongarije en Italië aan. In de aanloop naar de Viva La Vida Tour geeft Coldplay in juni ook nog twee gratis concerten; in Londen (16 juni, Brixton Academy) en New York (23 juni, Madison Square Garden). Meer tourdata en tickets zijn te vinden op www.coldplay.com en www.livenation.nl.
Het nieuwe album van ColdplayViva La Vida’, heeft zijn internationale release bij EMI Records op 12 juni aanstaande. Het album is in Nederland vanaf 13 juni verkrijgbaar. Viva La Vida, dat werd geproduceerd door grootheden Brian Eno en Markus Dravs is het vervolg op het album ‘X&Y’ uit 2005 dat in 32 landen op nr. 1 binnen kwam en waarvan maar liefst 10 miljoen exemplaren werden verkocht.
De eerste single van het nieuwe album ‘Violet Hill’, werd door de band via internet gratis aangeboden aan alle fans en werd binnen één week door 2 miljoen mensen gedownload.
Coldplay gaf in 2005 nog een uitverkocht concert in het Gelredome in Arnhem.

COLDPLAY
Donderdag 2 oktober 2008
Ahoy - Rotterdam
Entree: €49, €47, €45, €43 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur