JAY-Z OP 1 JULI IN AHOY ROTTERDAM

23-04-2008 @ 16:07

Op dinsdag 1 juli staat de Amerikaanse rapper Jay-Z voor de eerste keer in de Rotterdamse Ahoy. In 2006 was de rapper uit New York voor het laatst in Nederland met een show in een uitverkochte Heineken Music Hall. 
Wereldwijd verkocht Jay-Z, wiens echte naam Shawn Corey Carter is, meer dan 33 miljoen albums. De rapper heeft tien studioalbums op zijn naam staan en heeft vier platen uitgebracht in samenwerking met andere artiesten. Hij nam onder andere albums op met Linkin Park (Collision Course) en R. Kelly (Unfinished Business en Streets Is Watching). Vorig jaar bracht de rapper zijn laatste album ‘American Gangster’ uit naar aanleiding van de gelijknamige film.
Jay-Z is naast succesvol hiphop artiest ook producer, platenbaas van zijn eigen label Roc-A-Fella Records en in het bezit van zijn eigen kledinglijn. Zijn laatste hit in Nederland had hij vorig jaar met het nummer ‘Umbrella’ dat hij samen met Rihanna uitbracht. Begin april was de rapper, die zeven Grammy’s op zijn naam heeft staan, nog in het nieuws omdat hij in het huwelijksbootje stapte met de R&B zangeres Beyoncé. Met haar scoorde hij in het verleden onder andere de hits ‘Crazy in Love’ en ‘Deja Vu’.
Vanaf donderdag 24 april start om 17.00 uur de presale van Live Nation. Leden van de Live Nation website krijgen dan tot vrijdag 25 april 17.00 uur, dus vóór de reguliere kaartverkoop, de gelegenheid om kaarten voor het concert van Jay-Z te bestellen via www.livenation.nl/jayz.

JAY-Z & support act
Dinsdag 1 juli 2008
Ahoy - Rotterdam
Entree: € 31, € 35, € 39, € 43 (excl. Servicekosten)
Aanvang: 20:00 uur