SOULFY KONDIGT CONQUER AAN ALS ZESDE ALBUM TITEL

16-04-2008 @ 18:15

De Soulfly ‘tribe’ is terug, bewapend en klaar voor het gevecht met het nieuwe metalmeesterwerk wat de voor zichzelf sprekende naam Conquer draagt. Soulfly, bestaande uit dezelfde line-up als Dark Ages uit 2005 – zanger/gitarist Max Cavalera, gitarist Mark Rizzo, bassist Bobby Burns en drummer Joe Nunez – laat wederom horen dat het een van de bands is die verantwoordelijk was voor de wederopstand van het genre in de jaren 90 en in het nieuwe millennium, door de manier waarop zij metal, wereldmuziek en Braziliaanse cultuur samenbrengen tot een sound die uit de speakers knalt!
Cavalera’s invloed op de metalwereld begon in zijn vroege jaren met de Braziliaanse metallegende Sepultura. Recentelijk herenigde hij met zijn broer (en ex-Sepultura bandlid) Iggor voor het Cavalera Conspiracy project en staat nu klaar met het album Conquer. Cavalera praat op een cryptische manier over de belangrijkste album titels van zijn carrière bij Sepultura, Nailbomb en Soulfly: “From the beginning of this Devastation, from Visions of Schizophrenia and battles Beneath The Remains to Arise in this Chaos A.D. >From Point Blank executions to trying to find the Roots of your soul. >From Primitive ways to Trinity, from Prophecies to Dark Ages Inflikting the world with Metal. The mission continues, stronger than ever. Conquer your fear and you’ll conquer life and death.
Conquer is Soulfly’s 6e album en bouwt voort op Soulfly’s sonische aanval van stormachtige, thrashy riffs, donderende, tribal achtige percussie, gefuseerd met atypische wereldmuziek die Cavalera’s reputatie definieert.

De tracklist voor Conquer is als volgt. De traditie in stand houdend sluit het album af met een self-titled nummer.
“Blood Fire War Hate”
“Unleash”
“Paranoia”
“Warmageddon”
“Enemy Ghost”
“Rough”
“Fall Of The Sycophants”
“Doom”
“Rot”
“Touching The Void”
Soulfly VI”

 
Soulfly marcheert wederom voorwaarts met Conquer, en de band zal later dit jaar op tour gaan. Get your war paint!