JERRY LEE LEWIS EN CHUCK BERRY 'LEGENDS OF ROCK 'N ROLL' IN HEINEKEN MUSIC HALL

16-04-2008 @ 14:32

Woensdag 19 november geven twee van de grondleggers van de rock ’n roll, Jerry Lee Lewis en Chuck Berry een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Zanger/pianist Jerry Lee Lewis,  bijgenaamd The Killer, breekt in 1957 door met ‘Whole Lotta Shakin’ Goin On’. Door zijn unieke combinatie van rhythm & blues, boogiewoogie, gospel en country en is hij een belangrijke pionier van de rock ’n roll. Andere bekende hits zijn ‘Great Balls of Fire’, ‘Good Golly Miss Molly’ en ‘High School Confidential’. In februari 2005 ontving Lewis een lifetime achievement award.
Chuck Berry wordt door velen beschouwd als de belichaming van rock ’n roll. John Lennon zei over de zanger/gitarist: “If you tried to give rock and roll another name, you might call it ‘Chuck Berry”. Met hits als ‘Roll Over Beethoven’, ‘Johnny B Goode’ en ‘Maybellene’ zette hij het nieuwe genre niet alleen op de kaart, hij beïnvloedde direct of indirect bijna alle muzikanten na hem. Chuck Berry is de eerste muzikant die werd opgenomen in de Rock ’n Roll Hall of Fame.
Leden van de Live Nation website krijgen dan tot vrijdag 18 april 17.00 uur, dus vóór de reguliere kaartverkoop, de gelegenheid om kaarten voor de concerten van Jerry Lee Lewis en Chuck Berry te bestellen via www.livenation.nl.
 
Jerry Lee Lewis * Chuck Berry
‘Legends of Rock ’n Roll’

Woensdag 19 november
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 57,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur.

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via: www.livenation.nl, de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.