THE POWERFEST OP 22 JUNI IN GELEEN

16-04-2008 @ 14:27

Na twee succesvolle eerdere edities van het hardcore/metal/emo festival The Powerfest zal de 3e editie plaatsvinden op een nieuwe locatie, de Hanenhof in Geleen. Het festival zou dit jaar een eigen podium programmeren op het driedaagse Fields of Rock festival in Biddinghuizen. Door het aflasten van dit festival gaat dat helaas niet door, maar de organisatie van The Powerfest heeft zich niet uit het veld laten slaan: door de nieuwe locatie zal het festival toch doorgaan. Ook op deze editie zullen diverse hardcore, emo en extreme metalbands optreden. 
The Powerfest is het festival dat een brug slaat tussen het publiek van Wâldrock, Fields of Rock, Lowlands en het reeds verdwenen Skatefest op Dynamo Open Air. De eerste editie in Tilburg (2006) en de tweede (2007) in Amsterdam waren een groot succes. Dit jaar komt het festival, in Geleen, weer met een heel sterke line-up. Niemand minder dan de hardcore grootheden Sick Of It All en Madball zullen deze dag afsluiten. Maar naast hardcore zal ook metalcore en emo vertegenwoordigd zijn door bands als Bring Me The Horizon, Rival Schools, Enemy Ground en Human Demise.
De wortels van Sick Of It All gaan terug tot de vroege jaren ’80. Het was daarmee een van de eerste bands die de New York hardcore scene wereldwijd op de kaart zette. Madball begon ooit als een hobbyproject van leden van het legendarische Agnostic Front. Als snel werd het een volwaardige band en groeide het zelfs uit tot een van de vaandeldragers van de New York hardcore style. De vijf broekies van Bring Me The Horizon uit het Verenigd Koninkrijk hebben in hun thuisland al aardig aan de weg getimmerd sinds ze de band in 2004 oprichtten. Vorig jaar sleepte Bring Me The Horizon zelfs een heuse Kerrang-award in de wacht voor meest belovende Britse nieuwkomer. De bandleden van Rival Schools hebben allen een rijk verleden in de hardcore scene. Ze speelden in bands als CIV, Gorilla Biscuits, Quicksand en Youth Of Today. Tegenwoordig doen ze het iets rustiger aan en vallen ze onder de noemer indie. Het festival zal worden geopend door twee hard aan de weg timmerende Nederlandse bands. Enemy Ground toerde vorig jaar nog door Europa met hun alles vermorzelende metalcore als voorprogramma van het Amerikaanse Merauder. Human Demise had haar eerste Europese toer vorig jaar met Cold As Life. Deze Nederlandse band maakt hardcore muziek in de stijl van soortgenoten Integrity en Ringworm.
Voor meer informatie: www.thepowerfest.nl en www.myspace.com/powerfest  

Line - Up
Sick Of It All (USA)
Madball (USA)
Bring Me The Horizon (UK)
Rival Schools (USA)
Enemy Ground (NL)
Human Demise (NL)

The Powerfest

Zondag 22 juni 2008
De Hanenhof - Geleen
Entree: € 25,-  (excl. servicekosten)  
Aanvang: 12.30 uur   
Deur open: 12.00 uur

Organisatie: Mojo Concerts en Buro Pinkpop

Kaartverkoop start donderdag 16 april om 10.00 uur door TicketService via de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, www.livenation.nl en bekende voorverkoopadressen. Ook voorverkoop in: Heerlen: Satisfaction, Sittard: Music Machine, Maastricht: Music Plus, Geleen: Buro Pinkpop, Eindhoven: Bullit en online via www.muziekagenda.nl