Chris Chameleon in Nederland met shows in april en juni

10-04-2008 @ 11:34

Chris Chameleon is heer en meester in het schrijven en brengen van pakkende liedjes. Zijn stem maakt soms onnavolgbare capriolen langs de 4 octaven die hij met zijn stem weet te bereiken.
Ek Vir Jou, zijn laatste release, vertelt het verhaal van de ontwikkeling van een romantische relatie: van liefde op het eerste gezicht tot en met het uiteindelijk verbreken van de relatie. Elke van de 11 tracks op het album kunnen sterke singles zijn, terwijl ze samen toch nog voor een chronologisch geheel vormen.
In november trad Chris Chamelon op samen met Spinvis in diens theatertournee. Nu komt de Zuid Afrikaan terug voor een reeks solo-shows. 
Chris Chameleon’s eerste stappen op het podium waren niet als muzikant, maar als acteur toen hij in 1989 Zuid-Afrika’s grootste nationale acteerwedstrijd won. In de vijf jaar erna was hij te zien in meer dan 20 televisieseries. Daarnaast was Chris ook zanger/bassist van de eclectische band Blue Chameleon. Deze band was begin jaren ‘90 een van de weinige oorspronkelijke bands in Zuid-Afrika. De groep toerde het land door met een combinatie van alternatieve rock en new wave blues en bracht een debuutalbum uit getiteld Blue Chameleon. Begin 1995 hield Blue Chameleon het voor gezien. Chris Chameleon trad vervolgens op als openingact voor Roxette in een met 57.000 mensen uitverkocht stadion en vertrok daarna naar Nederland waar hij bij een theatergezelschap werkte.
Eind 1997 lokten de spotlights hem weer naar het podium. Dit keer als frontman van een van Zuid-Afrika’s meest trotse muzikale exportproducten, de monki punkband Boo!. In zeven jaar tijd trad Boo! 800 keer op in 17 verschillende landen, waaronder de VS en zelfs Hongarije en Kroatië. In 2002 ontving de band een South African Music Award voor Best Pop Album.
In 2004 besloten zijn Boo! collega’s om hun instrumenten aan de wilgen te hangen. Dit was voor Chris het teken om het maar eens alleen te gaan proberen. Zijn bliksemsnelle opkomst als soloartiest begon met het succesvolle album, en favoriet van de critici, Ek Herhaal Jou, een compositie van het werk van de iconische Afrikaanse ‘60s dichteres Ingrid Jonker. In 2006 werd Ek Herhaal Jou genomineerd voor een South African Music Award in de categorie Best Adult Contemporary Afrikaans Album. In juli 2006 behaalde Ek Herhaal Jou goud, met verkoopcijfers die de 25.000 overschreden. Het album werd in 2006 geëerd met de Vonk Award voor Best Male Album.
In juni 2006 toonde Chris zijn ware kameleonkleuren door tegelijkertijd twee verschillende albums af te leveren: een Afrikaans album getiteld 7de Hemel en een Engelstalig poprock album getiteld Shine. In augustus 2007 bereikte 7de Hemel de platinumstatus met meer dan 50.000 verkochte exemplaren. Shine is Chris Chameleon`s eerste Engelstalige solo album en er zijn nu al meer exemplaren van verkocht dan van welke van de populaire Boo! albums dan ook.
Het album Ek Vir Jou was binnen een maand tijd al goed voor een gouden album in zijn thuisland (20.000 stuks). Chris heeft nu samen met het Nederlandse Excelsior Recordings besloten zijn nieuwste album in de Benelux uit te brengen. Ek Vir Jou ligt nu in de winkel. Solo is Chris Chameleon in Nederland te zien op de volgende data:

WO 23.04 Musicon, Den Haag
DO 24.04 013, Tilburg
VR 25.04 Pardoes, Hoogwoud
DO 12.06 Metropool, Hengelo
VR 13.06 Roepaen, Ottersum
ZA 14.06 Festival Mundial, Tilburg
ZO 22.06 Ekko, Utrecht

www.chrischameleon.com   
www.myspace.com/chrischameleon  
www.excelsior-recordings.com