NIEUW ALBUM VAN SPOONER

09-04-2008 @ 16:46

Het nieuwe album van de Nederlandse rockband Spooner ligt sinds 7 april in de winkels en draagt de titel 'Trading Dreams'. Het album is op 3 april gelanceerd in de bovenzaal van Paradiso te Amsterdam.
Spooner's titelloze debuutplaat in 2006 veroorzaakt een golf van lovende reviews waarin de band veelvuldig wordt geassocieerd met grote namen zoals Creed, Nickelback, Velvet Revolver en noem ze maar op. Na twee jaar wachten verblijdt de Alphense rockformatie ons nu met de verrassende opvolger: "Trading Dreams'. Een album waaraan hard is gewerkt en waarvan de verwachtingen na het succes van Spooner's gelijknamige debuut-album hoog gespannen zijn.
"We hebben de lat zelf ook heel hoog gelegd voor deze plaat", zegt zanger Danny Hessing.
Trading Dreams is een strak en goed geproduceerde plaat met tien prachtig gecomponeerde songs. Een verschil met het eerste album is de sound. Deze klinkt volwassener. De band is de afgelopen jaren duidelijk gegroeid wat zich vooral kenmerkt in de vele catchy riffs, melodieuze zanglijnen en onweerstaanbare syntriedels. De scherpe songs varieren van pittige, snelle rock opener "Lack Of Mind", tot slepende en funky rock-metal nummers als "Take Back" en afsluiter "Underrated".
"Mede dankzij de CatMusic Studios (Arno Dreef) en Wisseloord Studios (Darius van Helfteren) hebben we als team een prestatie neergezet die in ieder geval onze eigen verwachtingen ver heeft overtroffen", aldus Spooner, die zelf de functie van executive producer bekleedde voor dit album.
Trading Dreams ligt vanaf 7 april in de winkel via distribiteur PinkRecords. De groep doet dat middels een intensieve live-tournee binnen het clubcircuit. De volledige speellijst is te vinden op www.spooner.nl

AGENDA
11 april 2008: J.C. N201, Aalsmeer
12 april 2008: J.C. De Gooth, Ridderkerk
18 april 2008: Fenix, Sittard (support-act Intwine)
03 mei  2008 : Het Podium, Hoogeveen
09 mei  2008 : Rockcafe de Wurft, Noordwijk aan Zee
23 mei  2008 : J.C. Solution, Hillegom
31 mei  2008 : 't Oude Pothuys, Utrecht
12 juni 2008 : Simplon, Groningen