Brainpower neemt Freek de Jonge mee het theater in

30-03-2008 @ 21:08

Tijdens de theatertour van Brainpower zal, naast TLM, niemand minder dan Freek de Jonge Brainpower vergezellen. Op het witte doek welteverstaan. Het gaat om het gedicht 'Wees Niet Bang' van Freek de Jonge, wat eerder door Robert Jan Stips en ook Henk Hofstede van muziek is voorzien. Voor de hiphopversie van 'Wees Niet Bang' is het gedicht voorzien van een beat van Sir OJ en van raps door Brainpower, en zo reizen beide domineeszonen Freek de Jonge en Gertjan Mulder in een videoclip door theaterland.
Vriend Freek De Jonge inspireerde Brainpower om jarenlang na zijn deelname aan theatergroep Made In Da Shade dit seizoen terug te keren naar het theater. Hij kan putten uit meer dan 5 albums eigen repertoire en neemt de bezoeker mee naar zijn wereld: de ultieme combinatie van gevoel, analyse, ritme en taal. De première van deze theatertour is 10 april in Theater Diligentia in Den Haag.
Half april verschijnen er twee splinternieuwe albums, getiteld 'Hart' en 'Hard', verpakt als dubbelaar. Hip Hop veteraan Brainpower trekt op dit dubbelalbum-project zijn melodieuzere materiaal en zijn befaamde 'braggin' & boast' kant uit elkaar.
Op 'Hart' komen thema's langs zoals 'Woede', 'Angst', 'Hoop', 'Pijn', 'Geluk' en verschillende vormen van liefde. Het begrip/woord 'Hart' vormt conceptueel de rode draad. Er zijn gastoptredens variërend van Freek de Jonge, Hind en Candy Dulfer tot dj's TLM en All Star Fresh. Op 'Hard' staat de hardere kant van Hip Hop centraal. Van tradioneel MC werk en battle raps op rauwe beats tot club bangers in alle vormen en maten. Hier wordt het begrip/woord 'Hard' op verschillende manieren benaderd. Gastartiesten zijn Dicecream, T-Slash, The Partysquad en rap-sensatie Sjaak.

Speellijst:
26-mrt-08 Rabotheater, Hengelo
27-mrt-08 Theater 't Speelhuis, Helmond
29-mrt-08 Cultura, Ede
03-apr-08 Theater De Meenthe, Steenwijk
04-apr-08 Theater De Stoep, Spijkernisse
10-apr-08 Diligentia, Den Haag
11-apr-08 Het Zaantheater, Zaandam
17-apr-08 Theater De Purmaryn, Purmerend
19-apr-08 Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven
24-apr-08 Leidse Schouwburg, Leiden
25-apr-08 Theater de Vest, Alkmaar
26-apr-08 Kunsthuis 13, Velp
03-mei-08 Theater Zuidplein, Rotterdam
08-mei-08 Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
09-mei-08 De Maaspoort, Venlo
10-mei-08 Goudse Schouwburg, Gouda
17-mei-08 Isala Theater, Capelle a/d IJssel
21-mei-08 Theater a/d Parade, Den Bosch
24-mei-08 Schouwburg de Kampanje, Den Helder
27-mei-08 Theater de Veste, Delft
30-mei-08 Theater De Schalm, Veldhoven

www.mcbrainpower.nl
(pias)