FIELDS OF ROCK 2008 GAAT HELAAS NIET DOOR

27-03-2008 @ 15:05

Wegens het ontbreken van headliners en hierdoor tegenvallende kaartverkoop, gaat Fields of Rock 2008 helaas niet door. Deze moeilijke beslissing is uiteindelijk genomen omdat het zowel financieel als creatief niet verantwoord is om door te gaan met deze editie van het Fields of Rock festival. Wij bieden hiervoor onze oprechte excuses aan, met name aan de Fields of Rock bezoekers die al een kaartje hadden gekocht voor deze editie. Reeds gekochte kaarten voor Fields of Rock 2008 kunnen tot 1 juli aanstaande geretourneerd worden.
Op Fields of Rock 2008 zouden ongeveer 35 bands optreden. Ook werd er dit jaar extra geïnvesteerd in de sfeer, aankleding en randprogrammering. Hiermee sloeg Fields of Rock een nieuwe weg in. Helaas bleven echter de belangrijke headliners, die de grote aantallen bezoekers trekken, uit omdat ze niet beschikbaar waren in het weekend van 20, 21 en 22 juni. Uiteraard was de organisatie al sinds het najaar van 2007 bezig om met een mooie en volledige programmering te komen, maar telkens bleek dat Fields of Rock (toch) niet in het tourschema van de grote bands paste. Deze acts komen nu wel naar Nederland, maar zijn door Mojo Concerts elders geboekt, zoals bijvoorbeeld Metallica op Pinkpop, Kiss op het Arrow Rock Festival en Iron Maiden op het TT Circuit. Ook de sterke line-up van vergelijkbare festivals als Graspop in België had tot gevolg dat er voor Fields of Rock nauwelijks kaarten werden verkocht. De beslissing om het festival niet door te laten gaan was dan ook eerder noodzaak dan keuze. Voor een aantal bands wordt momenteel gezocht naar alternatieve optredens. Hierover volgt later meer nieuws.
Reeds gekochte kaarten voor Fields of Rock 2008 kunnen tot 1 juli 2008 worden teruggebracht naar het voorverkoopadres waar ze gekocht zijn. Bezoekers met een TicketFast ticket worden door TSN geïnformeerd via de mail. Degenen die al een kaartje hadden, komen tevens in aanmerking voor een korting van € 5 voor de volgende editie van Fields of Rock. Hiervoor moeten zij vóór 1 juni 2008 een mail sturen naar tickets@fieldsofrock.nl, met hierin duidelijk hun naam en het unieke kaartnummer wat op de voorzijde van het ticket staat. Voorafgaand aan de voorverkoop van de volgende editie van Fields of Rock, worden zij vervolgens persoonlijk benaderd en kunnen zij aangeven daadwerkelijk in aanmerking te willen komen voor deze korting.

Voor meer informatie over de annulering van Fields of Rock 2008: www.fieldsofrock.nl en www.livenation.nl.
FIELDS OF ROCK 2008
CAMPING OUT LOUD!
20, 21 en 22 juni 2008