Programma Muzikantendag 2008 bekend

25-03-2008 @ 12:42

Met o.a. Voicst, Alain Clark, Ilse DeLange, Room Eleven, Pete Philly & Perquisite, Noisia en vele anderen
Op 17 mei organiseert Buma Cultuur de Muzikantendag in 013, V39 en Cul de Sac te Tilburg. Wat het Noorderslag Seminar is voor de professional in de muziekbranche is de Muzikantendag voor de muzikant; hét platform voor inspiratie, informatie en toegang tot een uitgebreid netwerk van meer dan 100 professionals uit de scène. Met workshops, clinics en panels kunnen aanstormende muzikanten en bands in één dag hun muzikale bagage verrijken. Artiesten als Pete Philly & Perquisite, Alain Clark, Ilse DeLange, Voicst, Room Eleven, Noisia, GRAM en Lucky Fonz III vertellen over de ins en outs van het muzikantenbestaan en hun sleutel tot succes.
Tijdens de Muzikantendag kunnen bezoekers experts het hemd van het lijf vragen; demo’s laten beoordelen door programmeurs, recensenten en labels; een kijkje in de keuken nemen van bekende artiesten en actief deelnemen aan interessante workshops en clinics.
Daarnaast worden in Rock ON Roll Stories de beste anekdotes en sterkste verhalen door Koos van Dijk (manager Herman Brood), Johannes de Boom (The Shavers), Anneke van Giersbergen (Agua de Annique) en Denvis vertelt. Een ander vast onderdeel van de Muzikantendag is de uitreiking van de prestigieuze Duiveltjes: dé muziekprijzen van Muziek Centrum Nederland (voorheen NPI) voor de beste Nederlandse popmuzikanten en het beste poppodium van het afgelopen jaar.
Ook ’s avonds staat 013 volledig in het teken van de Nederlandse popmuziek: MTV en muziektijdschrift FRET organiseren er het MTV Brand New Festival: het enige festival in Nederland waar de festivalbezoeker zelf bepaalt wie er op het podium staat! Het publiek heeft inmiddels gekozen, de line up bestaat onder andere uit: Moke, Extince, Voicst, Agua d’Annique, Kubus & Bang Bang, Le Le, Lucky Fonz III, Two Way Radio, Jeremy’s, The Girls, Absent Minded, Good Things End en MakeBelieve.
Kortom: als muzikant in Nederland is 17 mei een dag om in de agenda te blokken!

Kaarten voor de Muzikantendag zijn verkrijgbaar voor € 10 exclusief servicekosten, via 013 Boxoffice en Ticket Service. Daarnaast zijn er via dezelfde verkoopkanalen speciale combitickets voor de Muzikantendag én het MTV Brand New Festival verkrijgbaar. Deze tickets kosten € 15 exclusief servicekosten.
Voor meer informatie: www.muzikantendag.nl en www.mtv.nl

De Muzikantendag wordt georganiseerd door Buma Cultuur, met medewerking van Sena Performers, i.s.m. De Bassist, Bring it On!, BV POP (FNV KIEM), FRET, Gitarist, Interface, MMFnl, MTV, Musicmaker, Muziek Centrum Nederland (NPI), OngekendTalent.nl, POPnl, Productiehuis Oost-Nederland, Rock ‘n Roll High School, Rockacademie en Slagwerkkrant. Locaties: 013, Cul de Sac, V39.