MTV Brand New Festival line-up bekend!

11-03-2008 @ 12:04

De bands met de meeste stemmem zaterdag 17 mei in 013 Tilburg
MTV, FRET Popmagazine en 013 organiseren zaterdag 17 mei voor de eerste keer het MTV Brand New Festival. Het enige festival in Nederland waar de festivalbezoeker zelf bepaalt wie er op het podium staan! De meeste stemmen gelden en daar is de volgende line-up uit voortgekomen:
Brand (Grote Zaal)
surprise act
Moke
Extince
Voicst


New (Kleine Zaal)
Agua d’Annique
Kubus & Bang Bang
LeLe

Lucky Fonz III

Start (Bat Cave)
Two Way Radio
Jeremy’s
The Girls
Absent Minded
Good Things End
MakeBelieve


Per categorie (Brand, New, Start, zie www.mtv.nl/brandnewfestival ) waren de winnaars achtereenvolgens Voicst, LeLe en Two Way Radio. Opvallend is dat Voicst met ongeveer 1500 stemmen een behoorlijke voorsprong had op gevestigde namen zoals Moke, Extince en Racoon.
Voicst over de uitkomst van de MTV Brand New Festival poll: ,,We vinden het alle drie helemaal te gek dat er blijkbaar zoveel mensen zijn die ons graag willen zien! Het enige lastige is wel dat we nu nog meer opblaasbare orka’s moeten kopen...
Bij de categorie ‘New’ werd er vanaf het begin al veel gestemd op Agua d’Annique en Kubus & Bang Bang, maar later wist LeLe beide acts in te halen. In de categorie ‘Start’ heeft de jonge band Two Way Radio met bijna 1000 stemmen een goede plek op het festival verdiend.
Tilburg is op 17 mei het epicentrum van de Nederlandse popmuziek. MTV Brand New Festival - kaarten zijn verkrijgbaar via 013 en Ticketservice.nl.