VERNIEUWDE WWW.LOWLANDS.NL ONLINE EN EERSTE NAMEN LOWLANDS 2008

03-03-2008 @ 16:32

Van 15 t/m 17 augustus vindt de z16e editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. 
Lowlands programmeert ook dit jaar meer dan 150 acts variërend van (alternatieve) pop, rock, hiphop en dance tot straattheater, stand-up comedy, wetenschap (Lowlands University), dans, kunst, film, literatuur en nog veel meer.
De Juliet-tent is overdag terug met een volledig dans- en theaterprogramma en ‘s avonds staan de helden van de Nederlandse comedy- en cabaretwereld hier op de planken. Vanwege deze nieuwe invulling is er flink geschoven met een aantal andere vaste Lowlands programma’s.
ECHO1, de bioscooptent, biedt ’s morgens plaats aan Lowlands University; het wetenschapprogramma het festival. Van ‘s middags tot diep in de nacht herbergt deze tent als vanouds het Lowlands filmprogramma, inclusief sneak previews van grote films die binnenkort ook in de bioscoop te zien zijn. Om een zo uitgebreid mogelijk filmprogramma te kunnen aanbieden, komt er een 2e bioscooptent bij: ECHO2. In deze tent vindt in de middag ook het literatuurprogramma plaats. Vanaf de avond draaien er cutting-edge, freaky en eigenzinnige films.
Ook dit jaar worden de Alpha, Bravo, Grolsch, India en Lima weer opgebouwd; allen tenten waar muziek centraal staat. Omdat er ontzettend veel op het gebied van nieuwe muziek gebeurt, is besloten de Charlie te laten terugkeren. Hier treden gitaarbandjes en singer-songwriters op waarvoor andere podia te groot zijn, maar die zeker niet ongehoord mogen blijven. De X-Ray staat dit jaar in het teken van experimentele dance, electro en interactieve projecten. De Magneetbar begint langzaamaan een legendarisch plekje op Lowlands te worden. Bezoekers kunnen er zelf optreden en artiesten als Anouk, Eagles of Death-Metal en de cabaretiers van de Lama’s hebben er in het verleden afterhours shows gegeven.

Vandaag maakt de organisatie de eerste namen officieel bekend:
Muziek
Asakusa Jinta (Japan)
Killswitch Engage (USA)
The National (USA)

Theater
Toneelgroep Amsterdam – De Toneelbibliotheek
Helmert Woudenberg – Fortuyn
Laura van Dolron – Laatste Nachtmerrie

Deze bekendgemaakte namen zijn met toelichting terug te vinden op het vernieuwde www.lowlands.nl welke maandagmiddag 3 maart online gaat. Vanaf nu zijn er met grote regelmaat updates van het programma op terug te vinden. Het community-gedeelte van de site (Llowlife) wordt in april met een aantal functionaliteiten uitgebreid.

A Campingflight to Lowlands Paradise 2008
15, 16 en 17 augustus 2008
Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen

Ticketinformatie
Vroege Vogel ticket (10.000 tickets beschikbaar): €122,50 (3 dagen festival incl. kamperen met tent, parkeren, pendelbus, excl. servicekosten)
Vroege Vogel combi-ticket: €142,50 (idem + 3 dagen toegang tot Walibi World tijdens het festivalweekeind OF 1 dag toegang tot Walibi World op een datum naar keuze in 2008 met uitzondering van donderdag 14 augustus en maandag 18 augustus).
Regulier ticket: €132,50 of Combi-ticket: €152,50
Camper Camping-ticket: €37,50 (geldig voor 1 camper/caravan + 1 (voor)tent op max 30m2, excl. servicekosten). Te koop zolang de voorraad strekt. Zie toelichting op www.lowlands.nl

Kaartverkoop in Nederland
www.livenation.nl, de grotere postkantoren, VVV's, GWK's en 0900-3001250 (45 ct./pm), www.ticketservice.nl en VVV Dronten.
Kaartverkoop in Belgie door FNAC via de filialen. Ticket Fnac: 0900 00 600 (45 ct./pm) en www.fnac.be.
In het buitenland kunnen tevens kaarten worden gekocht via www.lastminute.com (let op: alleen reguliere tickets).
Zie voor meer informatie www.lowlands.nl

A Campingflight to Lowlands Paradise 2008
wordt mede mogelijk gemaakt door Grolsch.