Eerste namen bekend voor 1e editie Amsterdam Comedy Festival

03-03-2008 @ 16:25

EERSTE BEVESTIGDE NAMEN THEO MAASSEN, JAN JAAP VAN DER WAL en DANIEL ARENDS.
Op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni vindt de eerste editie plaats van een nieuw comedy en cabaret festival, het Amsterdam Comedy Festival. Gedurende twee avonden zijn in 5 zalen van de Melkweg tientallen Nederlandse en internationale comedians te bewonderen tijdens wat een jaarlijkse happening van stand-up comedy en cabaret moet worden.
De eerste bevestigde namen voor het festival bieden een mooie doorsnee van het te verwachten aanbod: grote namen (Theo Maassen, Jan Jaap van der Wal), in combinatie met opkomend talent (Daniel Arends). Daarnaast zullen er ook internationale comedians optreden.
Theo Maassen treedt op beide festivaldagen meerdere malen op, in zowel grote als kleine zalen. Ook Daniel Arends is op beide festivaldagen te bewonderen. Jan Jaap van der Wal speelt op zondag. In de komende weken maakt de festivalorganisatie de programmering verder bekend; uiteindelijk zal het festival meer dan 20 comedians per avond programmeren. De kaartverkoop voor het festival start naar verwachting begin april. Wie zich nu inschrijft voor de email nieuwsbrief van het festival op http://www.amsterdamcomedyfestival.nl , krijgt als eerste de kans om een kaartje te kopen.
Het Amsterdam Comedy Festival vindt plaats in 5 zalen van de Melkweg en biedt in totaal plaats aan 1500 festivalgangers per avond. Festivaldirecteur Hans Van Rompaey: “Het festival wordt een ware happening voor de echte comedyliefhebber: veel relatief korte shows in 5 zalen waardoor de bezoeker naar hartelust kan zappen van voorstelling naar voorstelling. Er valt veel nieuw talent te ontdekken, maar ook de bekende namen op het affiche zullen vaak verrassende dingen doen. Daarnaast bieden we ook films over stand-up, is er animatie in de wandelgangen, workshops, merchandiseverkoop zoals dvd’s, shirts en nog heel veel meer. Kortom, een totaalbeleving voor de comedyliefhebber zoals er in Nederland nog geen bestaat.”
 
Op termijn wil het Amsterdam Comedy Festival verder groeien naar meerdere locaties in de stad om zo een comedy event neer te zetten met internationale uitstraling.

http://www.amsterdamcomedyfestival.nl

De eerste editie van het Amsterdam Comedy Festival komt tot stand in samenwerking met de VARA.