ALBUM VAN DE WEEK: Sheryl Crow

25-02-2008 @ 22:40

De Amerikaanse singer/songwriter Sheryl Crow (1962) begon haar muzikale carrière als achtergrondzangeres bij Michael Jackson tijdens zijn Bad-Tour in 1988.
Met haar debuutalbum Tuesday Night Music Club (1993) en de hit "All I Wanna Do” kreeg ze in 1994 een Grammy voor Record Of The Year en Best New Artist. Haar 2e album “Sheryl Crow” en 3e album “The Globe Sessions” leveren ook weer lovende kritieken op. In 1999 verschijnt het live album “Live from Central Park” waarop gastenartiesten meespelen als Eric Clapton, Keith Richards en Stevie Nicks.
In 1997 is Sheryl componist en zangeres van “Tomorrow Never Dies”, de titelsong van de gelijknamige James Bondfilm.
Na drie succesvolle albums stopt Sheryl in 2000 tijdelijk met haar muziekcarriere. In 2002 is er onder grote druk toch weer een nieuw album “C'mon C'mon” op de markt waarbij ze medewerking krijgt van o.a Lenny Kravitz en Stevie Nicks. In 2003 wordt door haar muzieklabel een “Greatest Hits” album uitgebracht. In 2005 is Sheryl grotendeels terug naar haar muzikale basis met het grotendeels akoestische album “Wildflower”.
Vriend en vijand verbaast ze steeds weer door de bijzondere samenwerkingen, de ene keer is het Kid Rock, dan weer Lenny Kravitz of Sting. Ze wordt door vrijwel al haar collega’s zeer gewaardeerd. Haar bekendste liedjes in Nederland zijn “All I Wanna Do”, “A Change Would Do You Good”, “If It Makes You Happy”, “My Favorite Mistake”, en “Soak Up The Sun”.
Onlangs gaf ze in London, ter ondersteuning van de lancering van haar nieuwe -6e- album “Detours” een intiem concert. Als live artieste is ze enorm gewaardeerd en ze is vrijwel constant op tournee, een echt podiumdier.
De eerste single van het “Detours album is “Shine Over Babylon” wat in november werd uitgebracht. Binnenkort verschijnt “Love is free” op single. Producer van het nieuwe album is Bill Bottrell (o.a. bekend van David Baerwald, Shelby Lynn, Madonna, Michael Jackson, die al eerder met haar samenwerkte.
Tot nu toe heft Sheryl maar liefst 3 Grammy’s voor haar werk gekregen en wereldwijd zijn er meer dan 10 miljoen exemplaren van haar albums verkocht.
Volgens eigen zeggen is dit album “Detours” haar meest eerlijke album tot nu toe.

website: www.sherylcrow.com/

Tracklist:
01. God Bless This Mess    
02. Shine Over Babylon    
03. Love Is Free    
04. Peace Be Upon Us    
05. Gasoline        
06. Out Of Our Heads    
07. Detours        
08. Now That You're Gone
09. Drunk With The Thought Of You
10. Diamond Ring    
11. Motivation        
12. Make It Go Away (Radiation Song)
13. Love Is All There Is
14. Lullaby For Wyatt