Ground Zero Festival 2008 – Global Underground Resistance

23-02-2008 @ 21:49

Op zaterdag 5 juli 2008 organiseren Multigroove en UDC op Recreatiegebied Bussloo de 3e editie van het spraakmakende Ground Zero Festival. Van 21:00 tot 07:00 zal het adembenemende terrein van Bussloo omgetoverd worden in een indrukwekkend decor dat recht doet aan de titel van dit enige nachtfestival van Nederland. Het belooft weer een spectaculaire productie te worden, compleet met sprookjesachtige decoratie, oogverblindende lasershows en acts waar de vlammen letterlijk van af slaan. En dit allemaal geheel in het teken van de drie elementen volkeren; het Bosvolk, het Watervolk en het Vuurvolk.
Vanuit een mythische tempel nabij het einde van de wereld, heeft de Aardvader twee afgazanten van het Bosvolk de opdracht gegeven de volkeren weer bijeen te roepen op de heilige grond van Bussloo. De boodschap die zij meekrijgen is duidelijk; Op 070707 bleek dat er magische krachten vrijkwamen wanneer het Vuurvolk, het Watervolk en het Bosvolk samenkomen op Ground Zero en hun muziek gelijktijdig door de speakers laten knallen. Magische krachten die Ground Zero tot een onneembare vesting maken. Met de onderdrukking nog vers in het geheugen en een dreigende totale vernietiging van de rebelse verzetbeweging van Ground Zero in het vooruitzicht, moeten de volkeren zich ook dit jaar weer diep in de bossen van Recreatiegebied Bussloo verzamelen. Een gezamelijk feest, ver van de bewoonde en beschaafde wereld, om het tij te keren en het gevreesde onheil te wenden.
In een setting die dit jaar maar liefst 30.000 tot 35.000 bezoekers toe laat verrijzen deze zomer 10 moddervette area’s die het beste van het beste op gebied van de hardere stijlen vertegenwoordigen. Multigroove en UDC kunnen met trots melden dat er na maanden voorbereiding meer dan 100 top-artiesten uit binnen- en buitenland zijn bevestigd. In de vorm van exclusieve (live-)optredens en back-2-back-sets van DJ’s en live-acts waarvan velen zelden in ons land aan het werk te zien zijn, krijg je de meest ruige en rauwe muziek voor je kiezen.
De komende drie weken wordt elke week de programmering van één van de volkeren bekend gemaakt. Als voorproefje hierop geven de organisatoren de indeling van de stages met bijbehorende muziekstijlen alvast vrij:

Water community
-          Ground Zero
-          Hardstyle
-          Pounding Grooves
 
Fire Community
-          Hardcore
-          Hardtech/Industrial
-          Terror

Forrest Community
-          Early Rave
-          Classics
-          Goa
-          Chill

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de line-up en ander nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief op www.groundzerofestival.nl

Early bird Tickets
De voorverkoop voor Ground Zero start op zaterdag 22 maart 2008. Tot en met 22 april zijn de tickets uitsluitend verkrijgbaar via het Paylogic systeem op www.groundzerofestival.nl en www.udc.nl voor de speciale prijs van 35 Euro (ex. Fee). Let op, na 22 april zijn er alleen nog maar reguliere tickets voor de prijs van 45 Euro verkrijgbaar!

Reguliere Tickets

Op 22 april 2008 is de Early Bird actie afgelopen en start de reguliere voorverkoop. Reguliere tickets kosten 45 Euro (ex. fee) in de voorverkoop en zijn online verkrijgbaar via het Paylogic systeem op www.groundzerofestival.nl en www.udc.nl en via Ticketbox (www.ticketbox.nl / tel. 0900-9393), Free Records Shop en Midtown (Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Den Haag).