NET 5-dramaserie De co-assistent op dvd

21-02-2008 @ 16:46

De succesvolle Nederlandse dramaserie De co-assistent komt uit op dvd. Vanaf 25 februari is de 2dvd met het complete eerste seizoen over aankomend arts Elin te koop in de winkel. Het eerste seizoen met o.a. Hanna Verboom, Kasper van Kooten, Thom Hoffman en Michiel Huisman in de hoofdrol was een succes bij NET 5. Daarom is er naast de release op dvd, besloten dat er een 2e seizoen komt. De lengte van de afleveringen gaan van een half uur naar een uur, waardoor er meer ruimte is voor verhalen rond de andere karakters. Ronald Giphart en Jeroen van Baaren schrijven ook voor het nieuwe seizoen de scripts. Het 2e seizoen van De co-assistent is in het najaar van 2008 te zien bij NET 5.
De Nederlandse dramaserie De co-assistent heeft een succesvol eerste seizoen achter de rug. De best bekeken aflevering behaalde bijna 600.000 kijkers. Gemiddeld genomen is de dramaserie het best scorende programma van het afgelopen najaar in de voor NET 5 belangrijkste doelgroep, vrouwen tussen de 20-34 jaar. Programmaleider Karin de Groot: "We zijn ongelofelijk trots dat het ons is gelukt om van de serie een typische feel good NET 5 serie te maken vol humor. We kijken dan ook uit naar het nieuwe seizoen."
De dramaserie is afgelopen jaar verkocht aan de Belgische zender VIJF TV. Hanna Verboom blijkt ook mateloos populair te zijn bij de Belgische kijker.
Na het eerste tv-seizoen van De co-assistent, verschijnt de dramaserie van NET 5 op dubbel-dvd. De discs zijn verpakt in een luxe digipack en bevatten alle 13 afleveringen van seizoen één. Distributeur NRGY brengt de dvdset uit in samenwerking met SBS Publishing en Licensing BV. Op vrijdag 22 februari vindt de lancering plaats middels een uitreiking aan Hanna Verboom en maandag 25 februari is de dvd te verkrijgen bij de reguliere dvd-verkooppunten.

De opnamen van het tweede seizoen vangen komend voorjaar weer aan in Haarlem. Het tweede seizoen is in het najaar van 2008 te zien zijn bij NET 5.
 
De co-assistent- op dvd verkrijgbaar vanaf 25 februari
 
www.sbs.nl