800 deelnemers verwacht voor Dag van de Nederlandse Jazz

20-02-2008 @ 11:21

Overdag en 's avonds live-uitzending op Radio 6
Vrijdag 16 mei 2008 vindt de 2e editie plaats van de Dag van de Nederlandse Jazz. De Dag is een initiatief van Buma Cultuur en vormt het belangrijkste ontmoetings- en netwerkplatform voor professionals uit de Nederlandse jazzwereld: verwacht wordt dat tenminste 800 deelnemers de dag bezoeken. De Dag van de Nederlandse Jazz wordt integraal uitgezonden door Radio 6.

Doel van de Dag van de Nederlandse Jazz is bruggen te slaan tussen mensen die iets betekenen voor de carrières van Nederlandse jazzmuzikanten en daarmee vraag en aanbod met elkaar in contact te brengen. Van conservatoria tot festivalboekers en van platenlabels tot online initiatieven en media: de Dag biedt allerlei mogelijkheden om nieuwe muziek te ontdekken, te netwerken en om zaken te doen. Radio 6 zal een twaalf uur durende live-uitzending verzorgen vanuit Amersfoort, waarin onder meer de showcases integraal zullen worden uitgezonden.

Showcases
Overdag en ´s avonds vinden meer dan 30 showcases plaats, die ook voor het publiek gratis toegankelijk zijn. Vorig jaar gaven meer dan 150 ensembles zich op voor de showcases en de verwachting is dat dat aantal deze keer overtroffen wordt. Van bebop en hip tot impro en swing: de Dag van de Nederlandse Jazz staat open voor alle jazz-formaties die zich in de kijker willen spelen voor publiek en professionals. Opgeven voor de showcases kan tot 20 maart op www.jazzdag.nl

Jazzmarkt
Ook komt de Jazzmarkt terug, een vraag en aanbod platform dat plaats biedt aan festivals, clubs, theaters, boekers, organisatoren, locatiehouders, managers en de platenindustrie. De Jazzmarkt vormt het middelpunt van de Jazzdag en is dè plek om kennis te nemen van en in contact te komen met nieuwe muziek en nieuwe artiesten.

Seminarprogramma
Het dagprogramma van de Dag van de Nederlandse Jazz gaat in op actuele thema's die Nederlandse jazz aangaan en komt tot stand in samenwerking met Buma Cultuur, de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (NTB) en Muziek Centrum Nederland. Thema's zijn onder andere educatie, jazz in de media, politiek en export van Nederlandse jazz. Binnenkort wordt meer bekend gemaakt over het inhoudelijke programma en de workshops.

En verder...
Buiten de Jazzmarkt en het panelprogramma wordt tijdens de Dag van de Nederlandse Jazz rechteninformatie gegeven op het rechtenplein, vinden een programmeurlunch en een trade-dinner plaats (beide op uitnodiging) en zijn er een aantal mogelijkheden om artiesten en muziek onder de aandacht te brengen. Meer details worden binnenkort bekendgemaakt.

Partners
De Dag van de Nederlandse Jazz is een initiatief van Buma Cultuur in samenwerking met de Nederlandse Toonkunstenaarbond (NTB), Muziek Centrum Nederland en Radio 6. Aangesloten partners zijn Sena, Norma en Gemeente Amersfoort. De Jazzdag wordt georganiseerd door Stichting JazzNL.

Deelnemen?
De Dag van de Nederlandse Jazz is gratis toegankelijk dankzij de ondersteuning van Buma Cultuur, Sena, Norma en de gemeente Amersfoort. Wel moeten deelnemers zich van tevoren inschrijven voor de Jazzdag. Dat kan via de website www.jazzdag.nl.