Opvallende hit voor U2 in Nederlandse hitparade

15-02-2008 @ 16:45

Dankzij de reportage van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot is nu zelfs een nummer uit dat programma doorgedrongen tot de hitlijst in Nederland. Het gaat om het nummer "Exit" van U2, een nummer afkomstig van het album "The Joshua tree". Het nummer "Exit" komt prominent voor in het programma en naar aanleiding van de uitzending is er veel vraag gekomen naar dit nummer. Opvallend is wel dat "Exit" alleen als download beschikbaar is van het album en dus niet als fysieke drager beschikbaar is. Het nummer komt binnen op #46 in de Mega Top 100 van komende week.

You tube

Een ander nummer uit de reportage is "Exit Music (For A Film)" van Radiohead misschien dat dit nummer ook nog komt bovendrijven in de hitlijst. Dit nummer is afkomstig van het album "O.K. Computer"

Dit fenomeen zal in de toekomst meer gaan plaatsvinden in hitlijsten. Nummers van albums zijn als download 'gewoon' beschikbaar en is er om wat voor reden een extra vraag naar zo'n albumtrack dan kan het dus gebeuren dat zo'n nummer zelf de hitparade gaat binnenkomen. Vooral in Engeland is het al enige tijd redelijk gewoon dat dit gebeurt veelal ook met oude muziek dat als download nog steeds beschikbaar is.

Afgelopen week verschenen er ook diverse tracks van het album van de Engelse zangeres Adele in de Engelse hitparade.

In Nederland was het enkele weken voor het eerst dat een nummer alleen als download de 1e plaats bereikt in de hitparade, nl. "Valerie" van Mark Ronson & Amy Winehouse. In Engeland gebeurde dit al eerder met Gnarls Barkley met "Crazy".

(sieb kroeske)