BUMA EXPORTPRIJS 2007 VOOR TIËSTO

12-02-2008 @ 16:24

De Buma Exportprijs 2007 gaat naar TIËSTO voor zijn album “Elements of Life”! In het afgelopen jaar heeft Tijs Michiel Verwest, beter bekend onder de naam Tiësto de meeste cd’s, dvd’s en andere geluidsdragers in het buitenland verkocht en is daarmee buiten Nederland de meest succesvolle Nederlandse artiest. Dat is bekendgemaakt in het Avro Radio 2 programma Schiffers.fm door Jerney Kaagman, directeur van Buma Cultuur.
Tiësto liet telefonisch in de uitzending weten verrast te zijn door de toekenning. “Ik ben er trots op Nederlander te zijn en vind het een enorme eer dat mijn muziek erkenning krijgt over de hele wereld. Men reageert leuk in het buitenland als zij horen dat ik uit Nederland komt, meestal verwachten zij dat niet”, aldus Tiësto.

Buma Exportprijs
De Buma Exportprijs wordt jaarlijks door het bestuur van Buma Cultuur toegekend aan de artiest die het meest succesvol is buiten Nederland, dit aan de hand van het aantal geluidsdragers c/q beeldgeluidsdragers dat in een aaneensluitende periode van twaalf maanden buiten Nederland verkocht is. In de telling zijn zowel albums, singles als downloads en tracks op verzamelalbums inbegrepen.

Buma Harpen Gala
De Buma Exportprijs 2007 wordt aan Tiësto uitgereikt tijdens het Buma Harpen Gala op woensdag 5 maart a.s. in theater Spant! in Bussum. Buma Cultuur reikt dan tevens de Buma Zilveren Harpen 2007 uit aan 3J’s, Wouter Hamel en The Opposites en de Buma Gouden Harpen 2007 aan Candy Dulfer, Ilse de Lange en eveneens Tiësto.
De winnaars van de Buma Zilveren en Gouden Harpen worden bij hun optreden tijdens het Harpen Gala begeleid door Het Metropole Orkest o.l.v. Jurre Haanstra.
Het Buma Harpen Gala wordt gepresenteerd door Frits Sissing.
Het Buma Harpen Gala zal vrijdag 7  maart te beluisteren zijn op Radio 2 vanaf 23:00 uur.

Buma Cultuur is een instantie die zich inzet voor de promotie en ondersteuning van Nederlandse muziek. Opgericht en ondersteund door de Nederlandse auteursrechten-organisatie Buma/Stemra, draagt Buma Cultuur bij aan projecten in Nederland en daarbuiten. Buma Cultuur bestrijkt het hele spectrum aan genres van Nederlandse muziek: van M.O.R. en pop tot dance, jazz, cabaret en hedendaags klassieke muziek.
www.bumacultuur.nl