ALBUM VAN DE WEEK: Lenny Kravitz

11-02-2008 @ 10:39

Natuurlijk behoeft Lenny Kravitz (1964) geen uitgebreide introductie. Hij is
geboren in New York, als zoon van een Russisch-Joodse vader (journalist) en een West-Indisch-Amerikaanse moeder (actrice).
Zijn liefde voor muziek is er al van jongs af aan en vooral Jimi Hendrix en John Lennon zijn grote voorbeelden voor hem. In 1988 krijgt Lenny een contract aangeboden van Virgin records, een jaar later verschijnt zijn debuutalbum “Let love rule”. Lenny weet wat netwerken is en hoe het werkt in de muziekbizz. Voor Madonna schrijft hij in 1990 het nummer “Justify my love”. Op zijn 2e album “Mama Said” (1991) weet hij zich verzekerd van de medewerking van Slash (Guns ‘n’ Roses) en Sean Lennon. Zelf werkt hij weer met andere artiesten op hun albums zoals bij Eric Clapton, BB King, Guns N' Roses, P. Diddy, Pharrell Williams, Sheryl Crow, Iggy Pop, Mick Jagger, Erykah Badu, Prince, Bruce Springsteen, Neneh Cherry.
In 1993 verschijnt zijn 3e album “Are you gonna go my way” (#1 album in UK), gevolgd door “Circus” in 1995 en zijn 5e album “5” in 1998.
In 2000 volgt een “Greatest Hits” album, gevolgd door het 6e studioalbum “Lenny” in 2001. Album #7 is “Baptism” in 2004. Inmiddels zijn er ruim 20 miljoen exemplaren van zijn albums verkocht.
Tot nu toe heeft Lenny 4 Grammy Awards ontvangen:
1998 Best Male Rock Vocal Performance (Fly Away)
1999 Best Male Rock Vocal Performance (American Woman)
2000 Best Male Rock Vocal Performance (Again)
2001 Best Male Rock Vocal Performance (Dig In)

4 Februari 2008 is Lenny's nieuwe album "It's Time For A Love Revolution" uitgekomen. Het is alles behalve overbodig een aloud cliché op te rakelen als het een nieuwe album van Lenny aangaat, maar hij is namelijk echt weer helemaal terug van nooit weggeweest! Met een album vol soul- en bluesvolle rocktracks zoals we van hem gewend zijn. Ouderwets zonder ouderwets te klinken. Van gevoelige rockballads, getuige zijn eerste single “I’ll Be Waiting”, maar ook bijvoorbeeld het gevoelige “A Long And Sad Goodbye”, het nummer “Love, love, love” zal de tweede single worden. Lenny heeft het weer helemaal. Dit is zondermeer zijn beste album tot nu toe.
Oudejaarsavond trad hij op op Time Square in New York als een soort van kick off van zijn 2 jaar durende wereldtour rond zijn nieuwe album. Lenny Kravitz treedt op vrijdag 22 februari a.s. op in een uitverkocht Ancienne Belgique in Brussel. 28 juni a.s. speelt hij tijdens Rockin Park in het Goffertpark in Nijmegen.

website: http://www.lennykravitz.com/