DOWN VOOR TWEE OPTREDENS IN APRIL NAAR NEDERLAND

06-02-2008 @ 21:40

De supergroep DOWN rond Phil Anselmo (ex-Pantera) en COC's Pepper Keenan staat op 5 april in de Melkweg en als headliner donderdag 17 april in de Tilburgse popzaal 013 tijdens het stoner- en psychedelicafestival Roadburn. Down bestaat verder uit Rex Brown (ex-Pantera), Jimmy Bower (EyeHateGod & Crowbar) en Kirk Windstien (Crowbar).
Het laatste album van Down, getiteld ‘Over The Under behoort tot de beste heavy rock platen van 2007.
De muziek van Down heeft sinds hun succesvolle debuutalbum NOLA uit ’95 een grote indruk gemaakt op de rock & metalwereld. De band heeft als thuishonk de stad New Orleans, en de zuidelijke blues en country invloeden zijn duidelijk hoorbaar in de stevige mix van zwaarbeladen metaal. Het in oktober 2007 verschenen derde album van Down heeft de titel ‘Over The Under‘ meegekregen en het album is wederom een evolutie voor deze band. Voor zanger Phil Anselmo is ‘Over The Under’ een uitlaatklep voor enkele heftige gebeurtenissen. De teksten gaan over de nasleep van de orkaan Katrina en het feit dat Anselmo nooit de onenigheid heeft kunnen bijleggen die er was tussen hem en de vroegtijdig gestorven Pantera gitarist Dimebag Darrel.
Wie de band vorig jaar al live aan het werk heeft gezien in 013, weet dat Anselmo en co met hun Southern metal een ware lofzang brengen op het broeierige leven in thuishaven New Orleans.
De video van ‘On March The Saints’ van het laatste album kan je hier  bekijken. Voor meer informatie over de band kan je kijken op www.down-nola.com of via www.roadrunnerrecords.nl