WOLTER KROES IN DUET MET ANDRÉ HAZES

15-01-2008 @ 09:59

Single: Donker Om Je Heen afkomstig van album Samen met Dré
Na de succesvolle duetten die Gerard Joling (Blijf Bij Mij) en Dré Jr. (Bedankt Mijn Vriend) postuum met André Hazes opnamen en uitbrachten, mag Wolter Kroes de erefakkel overnemen. Wolter Kroes brengt zijn duet-single met André, Donker Om Je Heen, uit. De single is evenals de eerste twee singles afkomstig van het duettenalbum Samen met Dré en ligt vanaf vrijdag 8 februari in de winkel.
André Hazes bracht Donker Om Je Heen oorspronkelijk uit in ’84. De hitsingle was afkomstig van het met goud bekroonde Jij En Ik (met o.a.: Ik meen ‘t en Buono Sera-Oh Marie/Twee Weken).
Wolter Kroes, die zelf twee optredens zal geven in de Heineken Music Hall op 22 en 23 februari, heeft vanaf het begin van zijn zangcarrière volop gebruik gemaakt van het repertoire van zijn held, André Hazes. Wolter: “Het mooiste vond ik Donker Om Je Heen, een verschrikkelijk ontroerend liedje waardoor ik fan van André ben geworden.
Op de B-kant van de single Donker Om Je Heen staat het nummer Waarom, een (postuum) duet van volkszanger Peter Beense met André Hazes. Het nummer Waarom in duet met Peter Beense staat ook op het album Samen Met Dré.

Over Samen Met Dré
 Na het succes van Blijf Bij Mij, het duet tussen Gerard Joling en André Hazes is besloten dit project uit te breiden tot een album met Hazes duetten. De originele Hazes nummers zijn opnieuw gearrangeerd om op die manier een duet mogelijk te maken. Na Blijf Bij Mij zijn Bedankt Mijn Vriend (duet met Dré Jr.) en Donker Om Je Heen (duet met Wolter Kroes) respectievelijk de tweede en derde single.
Naast Gerard Joling, Dré Jr.,Wolter Kroes en Peter Beense zingen o.a.: Trijntje Oosterhuis (Kleine Jongen), Rene Froger (Bloed, Zweet en Tranen), Guus Meeuwis (Diep In Mijn Hart) en Xander de Buisonjé (Zij Gelooft In Mij) een duet op het album. Dana Winner is de enige niet-Nederlandse artiest, de Vlaamse zangeres zingt het nummer Als Je Alles Weet.
Naar aanleiding van het album Samen Met Dré startte afgelopen jaar (oktober) het programma In Duet Met André Hazes op RTL4. Het programma gaf een uniek kijkje achter de schermen van het opnameproces van de duetten met de betrokken artiesten. Er werden ook brieven van fans van André besproken waarin fans over hun persoonlijke herinnering aan bepaalde Hazes nummers vertelden.
(emi music)