a balladeer in de studio

13-01-2008 @ 12:15

Nog deze maand begint a balladeer aan de opvolger van het succesvolle debuutalbum Panama (2006). Het drietal duikt de alom bekende ICP Studio in met producer Ronald Vanhuffel (bekend van zijn werk voor BLØF) en BLØF -bassist Peter Slager.
Afgelopen maand gaf a balladeer drie (uitverkochte) shows waar het publiek een aantal van de nieuwe songs voorgeschoteld kreeg. Zanger Marinus de Goederen: "Na afloop vroegen vele mensen naar het nieuwe album. Toen was er al een voorlopige planning, maar we wilden pas met het nieuws naar buiten komen op het moment dat wij daadwerkelijk de studio binnenstapten. Bij deze dus."
Op hun website www.aballadeer.com houden de bandleden een dagboek bij over hun tijd in de studio. Binnenkort verschijnt het eerste videoverslag op het YouTube kanaal van a balladeer.

Meer over a balladeer:
In mei 2006 bracht a balladeer het album Panama uit waarop Robert Kirby (vaste arrangeur van Nick Drake) de strijkpartijen voor zijn rekening nam. De band stond later dat jaar op Lowlands en Noorderslag, won een Zilveren Harp en een Essent Award en werd genomineerd als Beste Nieuwkomer voor zowel een TMF Award als voor een 3FM Award. De debuutsingle Swim With Sam kwam afgelopen december nieuw binnen op 550 in de Top 2000 van Radio 2.