“A NIGHTMARE OUTDOOR” Live Registration CD's & DVD Out now!

01-12-2007 @ 10:10

Zaterdag 15 september 2007 is zonder twijfel weer met een hele dikke rode stift gemarkeerd in de agenda van menig hardcore liefhebber.... of je nu van de mainstream of industrial bent, je van de oudere hardcore generatie bent en je dus volledig op de early rave en de old school stort, of je houdt niet van al dat slome gedoe en je gaat pas los vanaf zo’n 180 bpm in de terror area, het maakt allemaal niet uit. 15.000 Hardcore fanatics kwamen op 15 september samen op Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland om tussen 21.00 en 07.00 collectief een hardcore feestje te bouwen tijdens de alweer derde fantastische editie van dit unieke nachtelijke hardcore festival! Elk sub-genre in het gehele hardcore spectrum was ruim vertegenwoordigd gedurende het festival, waar de verschillende area’s gehost werden door cutting egde organisaties en hardcore labels.

Een indrukwekkende open-air main stage werd gebouwd - net als voorgaande jaren het hart van het festival - waar de crème-de-la-crème van de mainstream hardcore aanwezig was zowel met solo sets, unieke back-to-back sets en live acts. Nog steeds wordt de inmiddels afgebroken Energiehal, in 1993 de geboortegrond van de Nightmare evenementen, gezien onder de die-hards als “heilige grond”. Dit hardcore mekka werd tijdens deze A Nightmare Outdoor geëerd op gepaste wijze met haar eigen area waar de early rave stroming de boventoon voerde. Het beproefde en waanzinnig populaire concept van old school profeet DJ Rob, OldSchool Gangsters, ging op herhaling tijdens A Nightmare Outdoor na hun Nightmare-debuut tijdens A Nightmare Outdoor 2006 waar deze area van begin tot zonsopgang nokvol zat met classics liefhebbers. Voor de industrial area werd een label aangetrokken wat vele hardcore en industrial harten sneller doet slaan: Enzyme Records. Onder de bezielende leiding van één van de meest tot de verbeelding sprekende DJ´s die de scene heeft voortgebracht, Enzyme oprichter DJ Ruffneck, is het label uitgegroeid tot een hardcore label met internationale allure. Het spreekt dan ook voor zich dat DJ Ruffneck slechts het beste van zijn label naar voren schoof als spokesmen voor de Enzyme area tijdens A Nightmare Outdoor. Het populaire Engelse hardcore exponent Deathchant brengt sinds 1994 aan de lopende band de hardste en meest moddervette UK hardcore en terror producties uit, wat de status als de absolute nummer één UK hardcore label onderbouwt en bevestigt. Met Deathchant kapitein Hellfish stevig aan het roer waren op 15 september in de Deathchant area de meest rauwe en meest snoeiharde beats van het festival te horen!

DVD
Beleef het festival nogmaals met deze live registration DVD! Een 1,5 uur durende digitale trip terug naar Recreatieoord Binnenmaas op die gedenkwaardige zaterdag 15 september 2007 waarin alle area’s, een keur aan Nightmare artiesten, het aanwezige lunapark en uiteraard het waanzinnige Nightmare publiek aan bod komen, voorzien van een raggende Dolby 5.1 soundtrack.

CD’s
In de goede traditie van Nightmare zijn er wederom twee aparte compilaties uitgebracht: een 2CD met de vier beste live DJ sets van de main stage, deze keer afkomstig van de headliners Darrien Kelly vs. The Stunned Guys, DJ Neophyte vs. The Viper, Endymion vs. Nosferatu en Day-Mar, en de industrial versie “Symp.toms Vol. 3” met de industrial hardcore sets van niemand minder dan Mindustries en de live set van Synapse & Sei2ure, live opgenomen in de Enzyme area tijdens A Nightmare Outdoor 2007.

A Nightmare Outdoor – The Live Registration DVD
A Nightmare Outdoor – The Live DJ Sets
A Nightmare Outdoor – Symp.toms Vol. 3


genre: hardcore – early rave – old school – industrial – terror
release: 30 november 2007

internet: www.mid-town.nl / www.nightmare-outdoor.nl / www.udc.nl / www.midtownshop.nl