WEER INDRUKWEKKEND ALBUM VAN JOSEE KONING

17-11-2007 @ 13:16

"Bem Brasileiro" is een vrolijk, dansbaar en soms melancholiek album, waarop Josee er in geslaagd is nog dieper door te dringen tot de essentie van de Braziliaanse muziek. In oktober was ze veelvuldig live te bewonderen met
haar fantastische begeleidingsgroep (speciaal overgevlogen uit Rio de Janeiro) O Nosso Trio. De CD bevat bekende oude stukken in een nieuw jasje (o.a. Carmen Miranda’s Ela diz que tem uit 1940) en enkele, niet eerder opgenomen, stukken van producer Rodolfo Stroeter (o.a. bekend van zijn werk met Milton Nascimento, Joyce, Edu Lobo, Chico Buarque, Gilberto Gil).
Aan het 5e solo-album van 'de meest Braziliaanse zangeres van Nederland' werkten opnieuw een groot aantal Braziliaanse topmuzikanten mee. Behalve O Nosso Trio – eigenlijk de begeleidingsband van de beroemde Braziliaanse artiest João Bosco – de wereldberoemde percussionist Marcus Suzano, de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) en João Bosco, met wie Josee een adembenemend duet opnam.
De samenwerking met O Nosso Trio begon in 2005. Josee nam in Rio haar
Nederlandstalige album Verdronken Vlinder op (met werk van Lennaert Nijgh)
en naast de virtuoze muzikale begeleiding, zorgde het trio ook voor
prachtige arrangementen. In maart 2006 waren Josee en O Nosso Trio voor het eerst live te horen (De Evenaar) en een jaar later stonden ze opnieuw samen in de studio in Rio de Janeiro voor de opnames van Bem Brasileiro.

Josee Koning "Bem Brasileiro"
(coast to coast)