alicia keys komt naar nederland

15-11-2007 @ 09:28

Op maandag 24 maart 2008 geeft Alicia Keys een éénmalig concert in Ahoy Rotterdam. De New Yorkse zangeres heeft een tour gepland in Europa in verband met de release van haar nieuwe album As I Am
De pas 25-jarige Alicia Keys is een multi-talent. Naast zangeres, songwriter, en pianiste is ze actrice, correspondent voor de New York Times, mede-eigenaar van een productiemaatschappij en ambassadeur van een aantal goede doelen.
Ook muzikaal gezien heeft de Amerikaanse Keys een brede smaak; zowel invloeden uit soul, hiphop, jazz als klassieke muziek zijn in haar muziek terug te vinden. Haar inspiratiebronnen zijn soulartiesten Nina Simone, Stevie Wonder en Marvin Gaye, maar ook Chopin en Satie en hiphopsterren Tupac Shakur, Notorious B.I.G. en Jay-Z rekent ze tot haar muzikale helden.
Van haar debuutalbum Songs in a Minor verkocht Keys meer dan 10 miljoen exemplaren wereldwijd. Voor dit album kreeg ze maar liefst vijf Grammy Awards. Ook haar volgende albums brachten een regen aan prijzen en hits op, waaronder ‘You Dont Know My Name’, ‘If I Ain’t Got You’ en ‘Unbreakable’.
Haar nieuwe album As I Am is sinds deze week verkrijgbaar. De eerste single van het album is ‘No One’. Aan het album hebben onder andere Timbaland en John Mayer een bijdrage geleverd.

ALICIA KEYS
Maandag 24 maart 2008
Ahoy - Rotterdam
Entree: € 46, € 44, € 42, € 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur