GARE DU NORD TEKENT EXCLUSIEF CONTRACT MET BLUE NOTE RECORDS

03-11-2007 @ 11:02

Nieuw album Jazz In The City op legendarisch jazz label
Het Nederlandse producers duo Gare du Nord en Blue Note Records hebben een exclusief platencontract ondertekend gericht op het uitbrengen van één of meerdere albums voor het legendarische label. De samenwerking biedt zowel ruimte aan het uitbrengen van nieuwe Gare du Nord opnamen als aan het mixen van bijzondere opnamen uit de omvangrijke Blue Note catalogus. Het eerste album volgens dit nieuwe concept zal medio november in Nederland worden uitgebracht onder de titel Jazz In The City. Het album zal vooraf worden gegaan door de release van de nieuwe single Beautiful Day.
Voor het van oorsprong New Yorkse jazz label Blue Note Records namen de afgelopen 70 jaar vrijwel alle grote namen uit de jazzwereld op. In Nederland is Blue Note, onderdeel van EMI Music, de laatste jaren vooral succesvol met albums van Norah Jones, St Germain en Trijntje Oosterhuis. Het tekenen van Gare du Nord door de Nederlandse divisie van Blue Note Records past in het streven van het label om bewezen talent nationaal en internationaal te kunnen doorontwikkelen.
Gare du Nord ontving twee weken geleden een Gouden Plaat voor hun meest recente album Sex ‘n’ Jazz, dat sinds het verschijnen in mei van dit jaar onafgebroken in de Album Top 100 staat. Eerder dit jaar werd ook het debuutalbum (in search of) Excellounge met goud bekroond. Gare du Nord is daarmee momenteel de meest succesvolle urban jazz formatie van Nederland. Een woordvoerder van het duo laat weten dat met deze samenwerking een lang gekoesterde wens in vervulling gaat.