Platendeal in Zuid-Afrika voor C-Mon & Kypski

09-10-2007 @ 15:41

De opvallende muziek van de Utrechtse band C-Mon & Kypski werd tijdens een overtuigend live concert op het in Zuid Afrika befaamde Oppikoppi festival (het Lowlands van Zuid-Afrika) zo goed ontvangen dat ze hier een platendeal aan overhielden.
Na het optreden van C-Mon & Kypski op Oppikoppi in Northam (Zuid-Afrika) begin augustus ontstond in Zuid-Afrika interesse om het meest recente album van de band Where the Wild Things Are ook daar uit te brengen. Uiteindelijk is een deal gesloten met het gerenommeerde One Minute Trolley Dash Records CC. De CD van C-Mon & Kypski zal deze maand in Zuid Afrika uitkomen. Ook deze maand verschijnt er een groot artikel in het Zuid Afrikaanse blad SL Magazine over de band met een sampler CD met het nummer Chemical Mixture.
Jonge bands als C-Mon & Kypski kunnen zich dankzij de steun van MusicXport op de internationale podia manifesteren. MusicXport is een samenwerkingsverband van het Nationaal Pop Instituut en Buma Cultuur en deze stichting zorgt ervoor dat Nederlandse bands in hun internationale ambitie en jacht op successen financieel en organisatorisch worden gesteund.

CMJ - USA
MusicXport draagt ook bij aan het komende optreden van een zevental veelbelovende Nederlandse bands waaronder C-Mon & Kypski op het komende CMJ festival in New York City. CMJ vormt samen met het Popkomm festival in Duitsland – waar C-Mon & Kypski in september van dit jaar stonden – de belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor de internationale muziekindustrie. Een nieuwe kans dus voor C-Mon & Kypski om het internationale succes verder uit te bouwen.

Weblinks:
http://www.c-monandkypski.com
http://myspace.com/cmonandkypski

Shows CMJ New York:
16/10    Cake Shop, NYC
17/10    Snitch, NYC
18/10    Nublu, NYC