HELP! VAN THE BEATLES IN TUSCHINKSKI

06-10-2007 @ 17:09

Op woensdag 31 oktober a.s. is in het Amsterdamse Tuschinksi de film Help! van The Beatles te bewonderen. Allereerst wordt er een documentaire over de film vertoond, als voorprogramma, en aansluitend de film Help! Muziekwinkel Fame heeft de primeur om direct na de voorstelling de eerste DVD’s te mogen verkopen.
De film is geregiseerd door Richard Lester, de man die ook verantwoordelijk was voor de debuutfilm van de band, A Hard Days Night. Help! kwam uit in 1965 en gaat over de band die te maken krijgt met een plot rondom de bijzondere ring die Ringo Starr draagt, en die niet van zijn vinger dreigt te gaan. Achterna gezeten door een cult groep, een rare wetenschapper en de Londense politie komen The Beatles in de meest bizarre situaties terecht.

In de film zijn verschillende Beatles tracks te horen:
    * Help!
    * You're Going To Lose That Girl
    * You've Got To Hide Your Love Away
    * Ticket To Ride
    * I Need You
    * The Night Before
    * Another Girl

De DVD set, bestaat uit twee DVD’s. De eerste DVD vertoont de originele film, “digitally restored” met een 5.1 soundtrack; de tweede DVD bevat extra en bijzondere features, zoals een making of, een missing scene, trailers, een blik bij de ‘restauratie’ van Help!, radio spots, etc.
De DVD Help! Ligt op vrijdag 2 november in de winkel.
(apple/emi music)