Nick & Simon: Nieuw album op # 1 binnen, platina voor debuut

28-09-2007 @ 16:15

De carrière van het duo Nick & Simon zit stevig in de lift. Ontvingen zij afgelopen week bij het verschijnen van de nieuwe CD “Vandaag” al goud, nu komt dezelfde schijf in de Mega Album Top 100 op #1 binnen.
Daarnaast kregen de Volendammers gisteravond in het Friese Berlikum tijdens opnamen voor het televisieprogramma ‘De Regiotap Op Stap’ uit handen van presentator Willie Oosterhuis een platina award. Dit in verband met de verkoop van ruim 70.000 exemplaren van hun in mei 2006 verschenen titelloze debuutalbum. Dit eerste album staat na 73 weken overigens nog steeds hoog in de eerder genoemde Mega Album Top 100. De huidige hitsingle “Kijk Omhoog” van de getalenteerde vrienden stijgt in zijn 5e week naar #6 in de Mega Top 100.
Het programma ‘De Regiotap Op Stap’ met daarin de uitreiking van de awards zal vanaf zaterdag te zien zijn op RTV Noord en vervolgens zondag op RTV Oost.
Nick & Simon zijn ook genomineerd voor de nieuwe TMF Borsato Award. De uitslag hiervan zal op 27 oktober bekend gemaakt worden in de HMH in Amsterdam.
Nick & Simon sluiten deze hectische week af met een optreden in ‘TROS Muziekcafé’, zaterdag 29 september tussen 16.00 en 18.00 uur live op Radio 2.