Stembussen Gouden Radio en Televizier-Ring open

10-09-2007 @ 11:50

Net als voorgaande jaren worden ook in 2007 weer diverse radio en tv prijzen uitgereikt. Deze week zijn de stembussen geopend. Het publiek kan weer stemmen op de Gouden Televizier-Ring 2007, de twee Zilveren Televizier-Sterren en de Gouden Stuiver. Voor de tweede keer kan er ook worden gestemd op de publieks-radioprijzen: de Gouden RadioRing, de Zilveren Radio-Sterren en het Gouden Radio-Oortje.

De tv-prijzen zullen worden uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 26 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De Avro zendt dit gala rechtstreeks uit op Nederland 1. De radioprijzen worden diezelfde dag uitgereikt tijdens een speciale uitzending van het radioprogramma Schiffers.fm op Radio 2.
Evenals voorgaande jaren valt de stemprocedure bij de Gouden Televizier-Ring uiteen in twee stemronden. Na de eerste stemronde blijven er drie genomineerden over. Deze worden begin oktober bekend gemaakt. In de tweede ronde, die start aan het begin van de uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala, worden de kijkers opgeroepen om te bellen en zo hun stem uit te brengen op hun favoriete programma.

De Gouden Stuiver wordt uitgereikt aan het beste Nederlandse jeugdprogramma van het televisieseizoen 2006/2007. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door het programma ‘Junior Songfestival’.
De twee Zilveren TeleVizier-Sterren worden uitgereikt aan de tv-vrouw en –man van het jaar. Vorig jaar zijn de prijzen gewonnen door Yvon Jaspers en Paul de Leeuw.
De Gouden TeleVizier-Ring gaat naar het beste Nederlandse televisieprogramma van het seizoen 2006/2007. Vorig jaar won het BNN-programma ‘De Lama’s’ de enige televisieprijs die door het publiek wordt gekozen.
Voor de Gouden Stuiver zijn 25 programma’s geselecteerd. Voor de twee Zilveren Televizier-Sterren zijn 30 vrouwen en 30 mannen geselecteerd. En ook hier bestaat de mogelijkheid zelf een persoon op te geven. Voor de Gouden Televizier-Ring zijn 100 programma’s geselecteerd plus de eigen keuzemogelijkheid.

Het Gouden Radio-Oortje, vorig jaar gewonnen door 3FM Serious Request, wordt uitgereikt aan het beste radio-evenement van het seizoen 2006/2007. Er zijn 25 radio-evenementen geselecteerd. Als de stemmer een programma mist, kan de eigen voorkeur worden gemaild.
De Zilveren Radio-Sterren worden uitgereikt aan de beste radiopresentatrice en –presentator. Per prijs zijn 25 personen geselecteerd (plus de open mogelijkheid). Vorig jaar wonnen Edwin Evers (zie foto) en Claudia de Brey de prijzen. De Gouden Radio-Ring wordt uitgereikt aan het beste radioprogramma. Er zijn 100 programma’s geselecteerd en ook hier bestaat de mogelijkheid te stemmen op een niet geselecteerd programma. De eerste Gouden RadioRing werd vorig jaar gewonnen door het programma 'Evers Staat Op' van Radio 538.

De verkiezing verloopt uitsluitend via internet (www.radioring.nl of www.televizier.nl). Er kan op alle vier de prijzen tegelijk worden gestemd. De stemming sluit op 1 oktober 2007.

radioring: http://www.avro.nl/radio/programmas_a-z/radioring/
tv ring: http://ring2007.televizierring.nl/