Sex, Drugs & Rock 'n' Roll Highschool, magazine over de muziekindustrie

05-09-2007 @ 14:30

Maandag 1 oktober verschijnt Sex, Drugs & Rock 'n' Roll Highschool, het - voorlopig - éénmalige magazine waarin je alles over de Nederlandse muziekindustrie kunt lezen. Het tijdschrift is een bijzonder project van het independent promotiebedrijf Rock 'n' Roll Highschool. Uniek door de inhoud, want welk ander blad geeft volledig inzicht in het reilen en zeilen van de muziekwereld? En uniek omdat er geen ander glossy magazine bestaat dat gewoon gratis voor iedereen verkrijgbaar is. 
 
Het idee voor het tijdschrift is afkomstig van Rock 'n' Roll Highschool directeur Minke Weeda. “Wij kregen steeds vaker stagiairs die een studie muziekmanagement volgden en elke keer bleek weer dat zij geen flauw idee hadden wat ze nu precies met die opleiding konden gaan doen. Ze wisten wel dat er bijvoorbeeld zoiets als radiopromotie bestond, maar wat dat precies inhoudt, was hen een raadsel. Toen ik ook nog eens op een verjaardag voor de zoveelste keer aan mijn familie moest uitleggen wat Rock 'n' Roll Highschool nu precies doet, leek het logisch, om alle kennis over de muziekindustrie, die we hier binnen het bedrijf hebben, op papier te gaan zetten.

Rock 'n' Roll Highschool is geen groot bedrijf, maar iedereen die er werkt, weet gelukkig van aanpakken en daardoor kon het uitgeven van het magazine geheel in eigen hand worden gehouden. Voor tekstuele bijdragen werd de hulp ingeroepen van diverse journalisten, waaronder Jerry Goossens, David Kleijwegt en Cinderella Schaap. De vormgeving werd uitbesteed aan het onvolprezen Unit 20.
Zo ontwikkelde het simpele idee zich tot een superdik en spectaculair mooi tijdschrift dat zich qua uitstraling kan meten met welk glossy magazine dan ook. Met bijna 300 pagina’s is het een absolute must have voor een ieder die geïnteresseerd is in de muziekindustrie.

Sex, Drugs & Rock 'n' Roll Highschool staat bol van interviews met, en artikelen over allen die samen de mythische muziekindustrie vormen. Wat doet een perspromotor nou eigenlijk, hoe creëer je een “momentum” voor een band, hoe kom ik zo snel mogelijk aan een baan in de muziekindustrie, welke 80 mensen moet je zeker in je netwerk hebben als je in de muziekwereld werkt? Dat zijn maar een paar van de vragen die in het magazine worden beantwoord.

Iedereen die Sex, Drus & Rock 'n' Roll Highschool via www.rockmagazine.nl tegen verzendkosten bestelt, krijgt het tijdschrift in de eerste week van oktober thuis gestuurd. Daarna zal het, op verschillende locaties door heel Nederland, gratis verkrijgbaar zijn. Omdat de vraag nu al groot, en de oplage beperkt is, raden wij geïnteresseerden, die zeker willen zijn van een exemplaar, aan om Sex, Drus & Rock 'n' Roll Highschool nu al via www.rockmagazine.nl te bestellen.

Op de website www.rockmagazine.nl kan naast algemene informatie over het magazine ook een beroepskeuzetest voor de muziekindustrie worden gedaan en zijn de resultaten te vinden van het onderzoek dat is uitgevoerd onder 200 mensen uit de muziekindustrie en 150 studenten van verschillende entertainmentopleidingen.

Het magazine wordt op 1 oktober gepresenteerd aan genodigden en pers tijdens de releaseparty in Rotterdam.