ADE biedt DJ's en producers talentenprogramma!

29-08-2007 @ 13:26

Op 18, 19 en 20 oktober vindt de 12e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) plaats. Dat er overdag genetwerkt wordt en ’s nachts gefeest is bij de meeste liefhebbers van elektronische muziek wel bekend. Op zaterdag 20 oktober is er echter meer aan de hand, want dan organiseert Buma Cultuur voor de vierde achtereenvolgende keer D3 DJ and Producer Seminar in de Felix Meritis te Amsterdam. Doel van D3 DJ and Producer Seminar is om talentvolle DJ’s en producers met clinics en lezingen van onder andere Kevin Saunderson, Dylan Hermelijn (2000 and One), Rene Amesz en Dave Clarke inzicht te geven in een aantal interessante aspecten die je tegen komt als DJ en/of producer.
Met onderwerpen als ‘hoe scoor je een optreden of een platendeal’ worden zakelijke elementen van het artiestenwezen behandeld, handig als je serieuze ambities hebt. Of laat je demo track beoordelen door een A&R manager van een label of programmeur van een festival tijdens een 1-op-1 gesprek. Voor de creatieve input is er wederom de Interface zaal, waar bekende dj’s en producers hun werkwijze onthullen en de nieuwste technische snufjes uitproberen. De dag wordt afgesloten met het altijd amusante maar zeker niet minder serieuze onderdeel ‘Demolition’. Onder leiding van Dave Clarke wordt door een deskundig panel demo materiaal onder de loep genomen en uiteraard voorzien van commentaar. En misschien, als Dave Clarke echt onder de indruk is, krijg je zelfs airplay in zijn radioshow. Branden dus die demo’s! Maar wat D3 nou echt zo bijzonder maakt zijn natuurlijk de aanwezige bobo’s, artiesten en pers die je in het ‘wild’ kan aanspreken om je muziek mee te delen! Daar draait het tenslotte allemaal om!
Vanaf 3 september zijn de kaarten á € 15,- (excl. reserveringskosten) verkrijgbaar via www.ticketservice.nl en de 150 grotere postkantoren / GWK stationskantoren.
 
Check: www.amsterdam-dance-event.nl/d3 voor de laatste informatie.