NATIONALE FINALE WORLD CYBER GAMES 30 AUG. ROTTERDAM

22-08-2007 @ 15:05

Op 30 augustus komen de 20 beste gamers van Nederland in zeven finales tegen elkaar uit in Club Off Corso te Rotterdam. Inzet: een ticket naar het meest prestigieuze gametoernooi ter wereld: de World Cyber Games in Seattle, USA en kans op de prijzenpot van 500.000 dollar.

Miljoenen jongeren en jongvolwassenen ‘gamen’ dagelijks op hun PC of console. In Off Corso verzamelt zich de absolute top, de Eredivisie. 20 gamers voor wie ´gamen´ een volwaardige sport is. Die dagelijks trainen en in sommige gevallen zelfs full pro zijn en van hun sport kunnen leven.

Meedoen aan de World Cyber Games is voor gamers het hoogst haalbare. Een goede uitslag tijdens de ‘Grand Final’ betekent veelal een kans op een bestaan als full pro. Zie Manuel ‘Grubby’ Schenkhuizen uit Nieuwegein, die sinds zijn winst op de WCG van 2004 een meer dan modaal salaris aan het spelen van het spel Warcraft III overhoudt. Op donderdagavond 30 augustus wordt bepaald welke Nederlandse spelers dit jaar een kans op wereldfaam maken.

Er worden zeven finales afgewerkt: FIFA 07 (voetbal), Need for Speed: Carbon (racen), Warcraft III: The Frozen Throne (strategie) en Command & Conquer 3: Tiberium Wars (strategie) op de PC. Op de Xbox 360 wordt Dead or Alive 4 (vechtspel), Gears of War (shooter) en Project Gotham Racing 3 (racen) gespeeld.

Wanneer je wilt ervaren waarom computergames veel meer zijn dan enkel ‘een spelletje’, dan biedt Off Corso op 30 augustus de perfecte gelegenheid. Een avond lang gamen op het allerhoogste niveau, vertoond in HD op grote schermen en begeleid door deskundig commentaar.

DE FINALISTEN ZIJN:
FIFA 07 (voetbal)
Mark Schalken, Roosendaal
Jos van Dijk, Bodegraven

GEARS OF WAR (4 tegen 4) (schiet/tactisch)
Team: Supreme Gaming
Sebastiaan Smit, Bergen (NH)
Erwin Exel, Emmen
Melvin de Jong, Ridderkerk
Sander van Houwelingen, Schoonhoven

Team: Quality Gaming
Ken Harmsen, Voorthuizen
Danny van den Engh, Den Haag
Richard Joon, Schagen
Jimmy Sloeserwij, Velserbroek

COMMAND & CONQUER 3: TIBERIUM WARS (strategie)
Arman Baysal, Diemen
Kushan Fadai, Herten

WARCRAFT III: THE FROZEN THRONE (strategie)
Manuel Schenkhuizen (full pro), Nieuwegein
Kevin van der Kooi, Hoogvliet

DEAD OR ALIVE 4 (vechtspel)
Wouter Strankinga, Purmerend
Jim Timmerman, Leidschendam

NEED FOR SPEED: CARBON (racen)
Tom Rijerse, Heemskerk
Steffan Amende (nr 3 van de wereld), Almere

PROJECT GOTHAM RACING 3 (racen)
Wouter van Someren (nr 1 van Europa), Dordrecht
Stefan de Boer, Dronten

Off Corso gaat donderdagavond 30 augustus om 18.00 uur open. De eerste finale begint om 19.00 uur. De laatste finale is om 23.00 afgelopen. Het adres van Off Corso is Kruiskade 22, 3012 EH, Rotterdam.

Meer informatie over de World Cyber Games Nederland vindt u op www.wcg2007.nl Voor meer informatie over de Grand Final in Seattle kunt u terecht op www.worldcybergames.com

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: