ZWARE AANRADERS WEEK 31

01-08-2007 @ 10:46

door Sicco Roukema


Velvet Revolver “Libertad”
(Sony BMG)
 Wat zou je moeten verwachten van een tweede album van deze superband? Niets meer dan ongecompliceerde rock. En dat is exact wat Libertad biedt. Voorzien van een heerlijk rauwe productie door Brendan O’ Brian gieren de eerste songs lekker recht vooruit. Let It Roll is een goede en zwaar rockende opener. She Mine is al iets subtieler en Get Out The Door en eerste single She Builts Machines gaan heerlijk op vertrouwde wijze loos. The Last Fight is de eerste balladachtige song. En daarmee is de cirkel rond. Het album levert vette rocksongs waar naast het plezier ook de klasse vanaf spat en loepzuivere ballads (Spay is er nog één) en in de vorm van Gravedancer een echte country song. Alle elementen die de band zo goed maken, zoals de meer dan uitstekende stem van Scott Weiland, de supermelodieuze solo’s van Slash en de strakke ritme sectie, zijn ook nu weer terug te vinden. Niets hemelbestormends, gewoon goudeerlijke rock!

 The Gossip “Standing In The Way Of Control”
(Kill Rockstars/BlackYard/Pias)
Deze CD kwam vorig jaar al uit, maar sinds de UK de band rond überpot Beth Ditto heeft omarmd, heeft dat ze een behoorlijke media gekte opgeleverd. Toegegeven, de single en titeltrack van het album, is een zeer sterk nummer. Ook opener Fire With Fire is buitengewoon pakkend. Dat de aandacht vooral op de seksuele geaardheid en postuur van Beth gericht is, zal haast doen vergeten wat een geweldige strot deze dame heeft. Toch verslapt de aandacht na verloop, omdat de garagerock van de andere twee leden wat tam blijft. Het klinkt allemaal lekker, maar ook wat braafjes. En zo blijkt dat de bonustrack aan het einde in de vorm van een remix van de titeltrack wederom het beste nummer is.

 Motorhead “Better Motörhead Than Dead”
(SPV / CNR entertainment)
Dit is feitelijk de cd versie van de al eerder verschenen DVD Stage Fright op een twee nummers verschil na. Is deze CD daarom overbodig? Ja, en te meer omdat de productie ook niet zo goed is (wat vooral opvalt in We Are The Road Crew en Whorehouse Blues ) als op de eerder genoemde DVD. Zonde dus en het doet de goede live reputatie van de band geen eer. Toch laat deze CD wel horen dat Motörhead nog steeds de meeste bands achter. Met zijn 60 jaar is dat natuurlijk een ongekende prestatie. Daarom is het jammer van deze redelijke live cd. Het had een knaller moeten zijn.

 Angelcorpse “Of Lucifer And Lightning”
(Osmose)
7 Jaar hebben de echte fans er op moeten wachten, maar het is een feit dat Angelcorpse weer eens aan de hellepoort komt aankloppen. De officiële opvolger dus van Inexorable uit 1999. Terecht dat Satan ze weer heeft opgedragen bij elkaar te komen en een album te maken. De moordend snelle deathmetal van dit gezelschap laat de fans niets te wensen over. Wie van de eerste platen hield, kan deze blind aanschaffen. Verpakt in schitterend artwork en een knalharde en doeltreffende productie gaan de 9 tracks los. Of Lucifer And Lighting laat geen twijfel mogelijk dat deze heren heer en meester zijn in de deathmetal scène. Ze komen gewoonweg op de proppen met hun beste cd tot op heden.

DVD’s

 The Black Lips ‘Wildmen In Action’
(Munster Records / Sonic Rendezvous)
Deze prachtige DVD serie van het Spaanse Munster Records is zeer de moeite waard. Niet alleen zijn de digipacks fraai uitgevoerd, wat je te zien krijg is ook nog eens top. Werden we kort geleden al verrast door de uitstekende live plaat van The Black Lips, nu valt er ook te genieten van live beelden. Ook al is dit zooitje ongeregeld nog steeds in hun twintiger jaren, men kan ze al bestempelen als veteranen. Gierend vliegen ze door hun nugget / sixties garage met punk attitude liedjes heen. Aanvankelijk staan ze er wat houterig bij, maar wanneer de show verder vordert spatten de vonken er van af.

 

 The Drones “Live In Madrid”
(Munster Records / Sonic Rendezvous)
The Drones
uit Melbourne zijn heel wat minder springerig, maar hun wilde aan Birthday Party refereerde moerasblues zuigt je vanaf de eerste tonen naar binnen. De magnifieke strot van Lidiard en het brute gitaarspel maken het allemaal zo vreselijk intens. Prachtig hoe dat ook over komt op DVD.

 

 

 The Demolition Doll Rods “Let Yourself Go”
(Munster Records / Sonic Rendezvous)
Demolition Doll Rods maken met recht stripped-down trashy rock want niet alleen hun sound is zeer basic, hun kleding is ook miniem. Tia “Baby Doll” Doll Rod, Margaret Doll Rod en Danny Doll Rod staan in soort van bikini’s op het podium. De 19 tracks op deze DVD laten een band zien die geweldig rockt en ook nog eens zeer authentiek overkomt. Te gekke show met solo’s achter in de nek, een soort zelf gemaakte lapsteel van Danny en geweldige songs. Dit is Detroit Rock City! Rock en Roll uit het hart. Beasts Of Bourbon zijn natuurlijk één van de meest legendarische bands uit Australië. En dan te bedenken dat het ooit een side project was van leden uit de Hoodoo Guru’s, The Johnny’s en The Scientists. Hun mix tussen swamprock, pubrock, blues en punk is uit duizenden herkenbaar en veel Australische bands hebben bij hun de mosterd gehaald (bijv The Drones). In Spanje heeft deze band ook nog steeds een superstatus. Met onafscheidelijke sigaretten tussen de lippen en bier in hun handen geeft dit gezelschap een gedreven show waarin klassiekers als Straight, Hard and Long, The Low Road en Hound Dog Taylor’s Let’s Get Funky.