Nederlands grootste reizende piratenfestival strekt vleugels steeds verder uit

31-07-2007 @ 10:31

Mega Piratenfestijn terug naar Lutjebroek
Het Mega Piratenfestijn slaat op zaterdag 6 oktober voor de 2e keer de tenten op in Lutjebroek. Het reizende muziekfestival vindt die dag plaats in een enorme feesttent (de Willem Ruis-tent) aan de Kerspelweg. Op het programma staan optredens van tal van bekende artiesten uit de piratenwereld. Ook Volendam is uiteraard ruimschoots vertegenwoordigd. Een greep uit het programma, wat dacht u van Jan Smit, Nick & Simon, Jan Keizer, 3 J’s, Tribute to the Catsband, Jannes en Thomas Berge? De tent kan plaats bieden aan vele duizenden bezoekers. De voorverkoop is reeds begonnen. Kaarten kosten 18 euro.
Het succes van de eerste, uitverkochte, editie van vorig jaar heeft de organisatie doen besluiten om van Lutjebroek een jaarlijks station te maken in de alsmaar voortdenderende MPF-trein. ,,Vorig jaar was het helemaal geweldig. We wisten totaal niet wat we konden verwachten. Natuurlijk wisten we dat het Nederlandstalige lied ook in Noord-Holland populair is, maar dat het zo’n feest zou worden… We komen dus graag weer terug.’’
Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al een begrip. Het reizende muziekfestival is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe); Zelhem (Gelderland) en Surhuisterveen (Friesland). Dit jaar komen er ook haltes in Brabant (Wanroij) en Limburg (Landgraaf) bij. De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en het programma wordt aangevuld met aanstormend talent en acts uit de regio. De van RTV-Oost en SBS6 bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Ook op het podium is ruimte voor enkele gelukkige bezoekers. Zij vieren dus op het podium hun eigen feestje. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen). Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. En dat hebben de landelijke media inmiddels ook door. Niet voor niets is het MPF onlangs een samenwerking aangegaan met de TROS, die registraties van het festival maakt voor het programma Sterren.nl.
De festivals worden in de oostelijke en noordelijke provincies door vele duizenden mensen bezocht. Laagdrempeligheid staat centraal. ,,Met onze feesten brengen we jong en oud op de been’’, stelt organisator Eddy Mensink. ,,We hechten eraan om een betaalbare avond uit te bieden aan een breed publiek. We hebben de entree vorig jaar met 2 euro moeten verhogen van 16 naar 18 euro en dat is gebeurd met pijn in het hart, maar met een entree van 18 euro vinden we zelf dat we nog steeds aan de lage kant zitten.’’

Line-up: Het programma ziet er als volgt uit: Jan Smit, Nick & Simon, Jannes, Jan Keizer, Tribute to the Catsband, George Baker, 3 J’s, Grad Damen, Thomas Berge, Lucas & Gea, Koos Alberts, Jacques Herb, Sugar Lee Hooper, Charlène, Dennie Christian, Imca Marina, Arne Jansen, De Havenzangers, Flair, Wolter Kroes, Maribelle, Patrick! en de Showbusters.

Voorverkoopadressen: Kaarten zijn verkrijgbaar bij: J-Style Kledingwinkel Jan Smit te Volendam; Bruna Europaboulevard in Alkmaar; De Bloemenwinckel in Hoogkarspel; Primera in Andijk; Primera Bos in Bovenkarspel; Primera Grooteman in Hoorn; Bruna in Wervershoof; Primera in Enkhuizen; Cafetaria ’t Koetshuis in Oosterblokker; Cafetaria De Brink in Wieringerwerf en Sigarenspeciaalzaak Teghador Spruit in Medemblik. Daarnaast zijn kaarten verkrijgbaar bij alle Music Store vestigingen in Nederland; de Ticketbox-voorverkooppunten en via www.ticketpoint.nl (0900 9000 800) of www.megapiratenfestijn.nl.

MPF Lutjebroek
Locatie: Kerspelweg
Entree: 18 euro
Tent open: 18.30 uur