Winnaars Essent Awards op Lowlands 2007

28-06-2007 @ 12:54

Energiebedrijf Essent presenteert op Lowlands 2007 de 12e lichting Essent Award winnaars. Elk van deze vijf acts Moke, Malkovich, Marike Jager, MeloManics en Blaxtar krijgt de unieke kans om zich in de kijker te spelen, ontvangt een promotiebudget van 5.000 euro en kan rekenen op veel media-aandacht. Over Moke, een op Britse leest geschoeide popband, zegt de jury o.l.v. Jan-Douwe Kroeske: “We kenden de individuele kwaliteiten van een aantal van de Moke-bandleden al, maar dat deze nieuwkomer met zo’n plaat op de proppen zou komen, was een grote verrassing. De live- reputatie snelt de band vooruit.
Over punkrockband Malkovich: “Een band die staat voor energieke gitaarrock met heavy elementen. Het niveau van het album, met opvallende bijdrage van Aux Raus en Malle Pietje en de Bimbo’s en hun live-reputatie kennende is een plaats op de programmering van Lowlands geheel terecht.
Singer-songwriter Marike Jager: “De laatste jaren is Nederland vooral ook het land van de singer-songwriters. Met de eerste lichting presenteerden we Kirsten en daarna hebben we, inmiddels succesvolle, collega-singersongwriters kunnen belonen met een Essent Award: Stevie Ann, Solo en Charlie Dee. Met deze drie genoemden heeft Marike Jager een aantal elementen gemeen: onbevangenheid, talent en losheid. Marike Jager is op eigen kracht zover gekomen en verdiend alleen op basis daarvan al een Essent Award.
De Amsterdamse band MeloManics: “Met de uitstraling van een sixties-Britpopband en de energie van Talking Heads en The Jam vormt de groep MeloManics een welkome aanvulling op de Nederlandse muziekscène. Natuurlijk gaat het over dansen bij MeloMancis, maar het gaat ook over B 52’s-achtige hooks en het doorontwikkelen van de dance-scene.
En tenslotte over Blaxtar: “Blaxtar maakte diepe indruk met zijn korte optreden tijdens Noorderslag 2007. Veel optredens volgden en de stroom aan woorden en beats is niet meer opgedroogd. Blaxstar bracht een eerste album uit, komt uit een gezonde scène, de Zwolse, waar het niveau hoog ligt. Blaxtar koppelt intelligente teksten aan strakke beats.

lle relevante informatie over de 12e lichting Essent Award winnaars is te lezen op www.essentawards.nl

A Campingflight to Lowlands Paradise 2007, 17 18 19 augustus 2007, Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen.
Ticketinfo: € 125,- (3 dagen festival incl. kamperen met tent, parkeren, pendelbus, excl. servicekosten); Combi-ticket: € 144,50 (idem + 3 dagen toegang tot Walibi World tijdens het festivalweekend OF 1 dag toegang tot Walibi World op een datum naar keuze in 2007 met uitzondering van donderdag 16 augustus en maandag 20 augustus).
Camper Camping-ticket: € 35 ,- (geldig voor 1 camper/caravan + 1 (voor)tent op max 30m2, excl servicekosten). Te koop zolang de voorraad strekt.
Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shops, VVV`s, GWK`s, AUB Ticket Shop, 0900-300.1250 (€ 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl en de bekende Lowlands voorverkoopadressen. Kaartverkoop in Belgie door FNAC via de filialen, Ticket Fnac 0900 00 600 (€ 0,45/min.) en www.fnac.be.

A Campingflight to Lowlands Paradise 2007 wordt mede mogelijk gemaakt door: Grolsch & Essent.