NIEUWSTE AANWINST FRANS POPCHANSON: SAULE

24-06-2007 @ 15:55

De nieuwste grote aanwinst voor het Franse chanson komt niet uit Frankrijk maar uit Belgie. Het is misschien nog wat vroeg om Jacques Brel te vernoemen, maar het staat wel vast dat Saule zich ook internationaal zal laten opmerken…
In maart 2006 wees men al op deze nieuwe ontdekking met de woorden:
Het label Bang! heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij het ontdekken van nieuw Belgisch talent. De voorbije tien jaar is Bang! een essentiele stimulans geweest in de ontwikkeling van de Waalse rockscene, waar jonge artiesten opduiken die het Frans verkiezen om zich uit te drukken. Deze invalshoek krijgt zijn plaats op het gloednieuwe label "30 Février".
Saule geldt als eerste artiest op dit label en bereikt erg veel in korte tijd. Hij mocht optreden in het voorprogramma van Jacques Higelin (die, net als Dominique A meteen grote fan werd!), als support van Cali en van Aldebert (voor 4.000 man!). Hij verkocht vlot 500 ex. van zijn EP, uitsluitend via de concerten. De single 'Si' is een dikke hit in Franstalig Belgie, maar is ook te horen op Radio 1 en Radio 2. Saule zijn plaat komt uit in Frankrijk op V2, die daar ook dEUS, Jeronimo en Zita Swoon uitbrengen!

Ondertussen zijn we een dik jaar verder en verkocht Saule van zijn debuut bijna 12.000 stuks in Belgie. In Frankrijk begint het ook goed te lopen met talloze concerten en veel belangrijke voorprogramma’s en 5.000 verkochte platen. Zijn debuut komt nu ook uit in Canada waar Saule al een 40-tal concerten speelde.
Saule kon ook rekenen op de belangstelling van spektakelmaker Franco Dragone (vroeger bij Cirque Du Soleil) een Belg wiens shows in Las Vegas (o.a. voor Celine Dion) tot de absolute top behoren. Met Dragone, die sterk gelooft in het talent van Saule, werd een speciale mise-en-scène voor Saule gecreëerd.
De single van ‘Tête Ailleurs’ verschilt licht van de plaatversie, met een andere mix van Ian Caple (Tindersticks, Tricky, Suede,…) en iets meer uptempo, klinkt deze perfect op de radio !
Deze CD is nu ook in Nederland uitgebracht.