Nieuwe Sjonnies-single: Japapa

18-06-2007 @ 21:29

 De nieuwe single van De Sjonnies "Japapa" is nu al volop te beluisteren op diverse radiostations. De single is vanaf nu te koop bij Music Store, te bestellen bij alle platenzaken en als download verkrijgbaar. Het is tevens de voorloper van het langverwachte nieuwe Sjonnies-album.
De DVD van De Sjonnies "Toch gewoon gebleven" is nog steeds verkrijgbaar. Met unieke clips en leuke filmpjes en natuurlijk de leukste nummers van De Sjonnies. Kortom, een historisch overzicht van 10 jaar Sjonnies en dus een onmisbaar document voor de echte Sjonnies-fan. 

Wie zijn De Sjonnies:
Ronnie Ruysdael is de leider van de band, wordt vaak de "opper-Sjonnie" genoemd. Hij heeft al verschillende carrières achter de rug, van de wilde vaart tot marktkoopman. Is naast zanger een verwoed prater, ook tijdens optredens. Ronnie is ongewild de beste klant van zijn tandarts en staat bekend als een playboy en charmeur. Hij is reeds 7 keer getrouwd geweest, heeft 12 kinderen, maar nu hij wat ouder is vindt hij het mooi geweest, en houdt hij het gewoon bij één vriendin. Hij tekent ook voor de vele ontwerpen (CD-hoezen, posters etc.) van De Sjonnies en daarbij komt zijn ietwat bizarre smaak goed van pas. Zijn hobby's zijn sigaren roken en naar muziek luisteren, vooral naar zijn grote idolen Johnny Jordaan en de Zangeres zonder naam.

Konstantijn Ruysdael is het muzikale brein van de band. Naast de gitaar bespeelt hij ook piano en keyboards. Voor De Sjonnies schrijft hij de meeste teksten (o.a. "Roos in je blonde haren" en "Blauw van de sangria") en verzorgt de arrangementen van de meeste liedjes. En dat terwijl hij zelf helemaal niet van Nederlandstalige muziek houdt! Met zijn eigen band Ruysdael (spreek uit op zijn Engels "Roesdeel") maakt hij zijn eigen muziek, die hijzelf beschrijft als grunge-rock. Helaas is in dit genre veel minder werk te vinden, vandaar dat hij nog steeds vrolijk met De Sjonnies rondtoert. Zijn hobby's zijn toeren met zijn motor, muziek luisteren (Korn, Slayer, Metallica) en zijn hond Doesjka. Over zijn liefdesleven laat hij weinig los, in ieder geval duren de relaties nooit lang.

Friso Ruysdael
: DJ Friso is in the house
Friso Ruysdael is van oorsprong een house-jongen, daarnaast ook een geboren organisator. In Amsterdam en Almere heeft hij met vrienden al menig housefeest georganiseerd, en als het bij De Sjonnies op belangrijke beslissingen aankomt, dan laat pa Ronnie dat ook graag aan zoonlief over. Onlangs startte hij zijn eigen platenlabel, en hij maakt ook solo furore als DJ Friso. Zijn nieuwste single "Mouldy ol'dough" wordt momenteel wereldwijd gereleased en de verwachtingen zijn hooggespannen. Zijn hobby's zijn (naast muziek) basketbal (Hij speelt al jaren in het eerste team van de Amstel Jumpers) en uitgaan in de beste housetenten. Hij heeft een tijdlang nog een stormachtige relatie gehad met GTST- en Costa-ster Georgina Verbaan, de status van die relatie is op dit moment onduidelijk. Saillant is ook zijn bijdrage vele jaren geleden op de Kinderen voor Kinderen CD, deel 3.

optredens:

21 - 06, Feesttent VV Zwanenburg - Zwanenburg     
22 - 06, Open Air Veenendaal - Bizarre Familieshow
23 - 06, Kerkplein - Woerden     
24 - 06, de Markt -Wouw     
24 - 06, Feesttent bij cafe d'n bieb - Odiliapeel
20 - 07 Nijmegen - Waalkade: afsluiting Nijmeegse Vierdaagsefeesten!
http://www.vierdaagsefeesten.eu

website sjonnies