Gepensioneerden gaan de Engelse hitparade bestormen

28-05-2007 @ 11:10

Een gepensioneerde groep mensen uit Engeland met een 90 jarige leadzanger is bezig met het bestormen van de Engelse hitparade.
De (rock)groep genaamd The Zimmers heeft een cover opgenomen van "My generation" van The Who (hit uit 1966).
De groep bestaat uit 40 oudere mensen met een gezamenlijke leeftijd van 3000 jaar (gem. meer dan 70 jaar dus) en is ontstaan naar aanleiding van een documentaire op de BBC die Tim Samuels maakte. De documentaire gaat over het vaak geisoleerde leven dat ouderen hebben. Het maken van het nummer "My generation" zorgde er voor dat zangeres Joan Bennett voor het eerst in 3 jaar haar Londens flat kon verlaten. De opname in de Abbey Road studios in London was voor de 99-jarige Winifred Warburton de "best day in my life".
Leadzanger Alf Carretta (90) kan bijna niet geloven wat hem overkomt en dan vooral dat ze in dezelfde studio als The Beatles een nummer hebben mogen opnemen.
Deze hele happening heeft de groep weer volledig terug in het leven gebracht.
Van "My generation" is de videoclip op YouTube al een culthit, terwijl de groep ook al een eigen MySpace-ruimte heeft. De groep is inmiddels ook al uitgenodigd voor de talkshow van Jay Leno samen met George Clooney. Leadzanger Roger Daltry van The Who heeft iedereen opgeroepen om de single te kopen. Het nummer is geproduceerd door Mike Hedges (o.a. bekend van U2 en Manic Street Preachers). De video is geproduceerd door Grammy award winnaar Geoff Wonfor.
http://www.youtube.com/watch