ALBUM VAN SUCCESACT JECKYLL & HYDE

14-05-2007 @ 17:11

Het Nederlands houseduo Maarten Vorwerk (1980) alias Vorwerk en Ruud van IJperen (1978) alias DJ Ruthless zijn specialiseerd in de rustigere variaties van Jumpstyle en hardtrance. Ook zijn ze bekend onder andere namen zoals Ruthless & Vorwerk, Jack & The Ripper, Twisted Maniacs, Spanish Flies. Maar het meeste succes tot nu toe is onder de naam Jeckyll & Hyde.
Maarten Vorwerk heeft een clubhit gehad met "Vietnam", dat later werd omgedoopt tot Cambodia (Kim Wilde), met dit nummer waren ze voor het eerst samen commercieel succesvol.
Als Jeckyll & Hyde brengen ze in 2005 een 12-inch uit van "Kick This One" en "Precious Dreamer". Het eerste grote succes komt eind 2006 met de single "Frozen Flame" via muzieklabel Digidance.
De videoclip van t nummer valt erg op omdat er LEGO-poppetjes in een discotheek aan het jumpen zijn. Aan de wanden van de LEGO-discotheek hangen borden met daarop Ruthless & Vorwerk en hun eigen muzieklabel Square Beats.
Eind maart 2007 is het opnieuw raak met de single "Freefall" dat de #1 positie weet te behalen in Nederland. Hiermee is Freefall de eerste instrumentale #1-hit sinds 1989 van Candy Dulfer met "Lily Was Here". Iedereen die verwacht dat Jeckyll & Hyde toch een soort van eendagsvlieg zijn kunnen nu afhaken, want na twee grote hits is het Jeckyll & Hyde succes nog steeds alleen maar strijgende te noemen.
Het boekingsschema staat al vol gepland tot en met september, waaronder een zomer lang optredens in Spanje. Daarnaast vliegen de interviews in kranten, tijdschriften, op websites, radio en televisie je om de oren. Het TMF programma TMF Jump (wat in samenwerking met Jeckyll & Hyde wordt samengesteld) had tijdens zijn eerste uitzending al een record aantal kijkers!
Kortom; het kon gewoon niet uitblijven: het eerste officiële Jeckyll & Hyde Album [release: 21 mei] waar natuurlijk Frozen Flame en Freefall op terug te vinden zijn komt er aan. Naast deze 2 knallers is de gehele album sound meer dan herkenbaar!  The Flipside, het thema nummer van TMF Jump komt voorbij evenals het alom bekende Kick This One.
Naast de ‘normale’ album editie, wordt er ook een limited edition uitgebracht. Deze wordt geleverd met een DVD waarop het on-tour leven van de Jeckyll & Hyde jongens en meiden te volgen is. Alle opnames die eigenlijk te spannend, gek of raar waren om uit te zenden op TV, zijn verzameld op deze extra DVD!
(digidance)