BIZ NEWS: Robby Langendorff (Sony BMG) start eigen bedrijf; Pluto Music & Management

02-05-2007 @ 16:51

Robby Langendorff gaat 1 juli van start met zijn eigen bedrijf PlutoMusic & Management. Tot eind mei blijft hij nog werkzaam bij SONY BMG Music Entertainment. Wie zijn functie bij de major gaat overnemen, is nog niet bekend. Langendorff, die 17 jaar bij de muziekmaatschappij (voor de fusie bij BMG) heeft gewerkt, is momenteel op zoek naar een onderkomen in de buurt van Hilversum. De eerste artiest is inmiddels getekend; Grad Damen. "Ik was bezig met Grad voor SONY BMG en bedacht dat ik dat eigenlijk ook best zelf kon doen", aldus Langendorff tegenover Muziek en Beeld. "Dat is even bij een gedachte gebleven, totdat ik een gesprek had met de huidige investeerder Kees Hermans." Het betekent volgens Langendorff niet dat producten van Pluto verschijnen via Disky. "Pluto moet in staat zijn een eigen identiteit op te bouwen. Anders had ik wel bij Disky kunnen gaan werken." Wie de fysieke distributie voor zijn rekening gaat nemen, is nog niet bekend. "Ik ben daarvoor al door diverse partijen benaderd."
Het artiestenroster zal, als het aan Langendorff ligt, niet alleen bij Grad Damen blijven. "Weldra volgt nog een aantal namen. Het feit dat ik ga samenwerken met Grad betekent overigens niet dat Pluto een puur volkslabel wordt. Ik wil breed kunnen gaan, van Grad tot Kane, al zal ik geen dingen doen die ik niet snap. De Heideroosjes zul je dan ook niet bij mij terugvinden." Voor Damen ziet hij een grote toekomst: "Hij is pas 24 en nu al zover gekomen dat hij in zijn eentje de Maaspoort (in Den Bosch, JB) vult. Ik wil hem van wereldberoemd in Brabant bekend in Nederland maken."
Tot slot nog even de keuze voor de naam Pluto. Langendorff: "Pluto is de naam van de jeugdsociëteit in Kortenhoef waar ik ooit ben begonnen met draaien."